Ливърпул е далеч от класата на Фернандо Торес и по-добре за испанският нападател ще бъде да си събере багажа и да подпише с Барселона, категоричен е бранителят на "каталунците" Жерард Пике.

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед добре познава Висшата лига, а още по-добре Торес, с който това лято заедно спечелиха Световното първенство в ЮАР с Испания. Затова според Пике, най-мъдрото решение пред бившия голмайстор на Атлетико е да напусне "мърсисайдци" колкото може по-скоро.

"Няма начин нещата да сработят за него там. Невъзможно е. Говорихме преди да се обвърже с Ливърпул - той искаше да печели трофей. Клубът обаче не инвестира и не показва желание да го стори", коментира каталунският бранител пред "Дейли Стар".

"Много е нелепо за Нандо да играе в отбор от такова ниво. Никога няма да видите Меси или Руни да се състезават в Лига Европа - затова няма и причина Торес да играе там", категоричен е Пике.

"Заедно с Давид Вия това са двамата най-силни нападатели в света. Той трябва да печели титли в първенствата, така както го прави с Испания", зове още световният шампион.

Жерард записа требъл с Барселона през изминалата година, а това лято се покачи на върха в света. Бранителят обаче е убеден, че тим като Ливърпул няма как да донесе същата радост на своите футболисти и за Торес би било перфектно, а дойде в Каталуня.

"Ливърпул вече показа, че не може да печели неща - това не е за него. Пул се възползва от лоялността на Нандо. За последните два сезона, те само му обещават предизвикателства, а нищо не са доставили. Собствениците са нестабилни, а и мениджърът няма вяра на играчите."

"Хора от много по-ниско ниво биха напуснали. Но той е добро момче и повярва, когато му обещаха, че ще инвестират. Не казвам това, само защото искам да дойде в Барселона. Може да бъде Челси, Реал Мадрид, може и Барселона. Но той трябва да е в отбор, който печели европейски купи", заключва Пике.