Английският гранд Ливърпул готви оферта за бранителя на Стоук Сити Райън Шоукрос, пише в днешния си брой "Съндей Пипълс".

Мениджърът на "червените" Рой Ходжсън изключително много харесва играта на младия защитник и е готов да го привлече на "Анфийлд" през зимния трансферен прозорец.

"Мърсисайдци" в последно време внимателно следят изявите на 22-годишния централен защитник и определено са впечатлени от представянето му от началото на сезона.

Според последни информации обаче голям проблем пред Пул може да се окаже високата цена на Шоукрос, за който Стоук иска да прибере 10 милиона паунда.

Към този момент "червените" трудно биха склонили да извадят тази сума за младока, предвид тежката финансова криза, която е налегнала клуба.

Освен Пул, Манчестър Юнайтед също има апетити към Райън, който е юноша на "Червените дяволи", но сър Алекс Фъргюсън не му даде шанс да се наложи в клуба и той бе продаден на Стоук преди две години.

Дори и да не привлече една от звездите на Стоук, Ходжсън няма да има особено големи проблеми, тъй като има доста варианти в центъра на защитата.