Един от лидерите на английския гранд Ливърпул Джейми Карагър призова настоящите собственици на клуба Том Хикс и Джордж Джилер да се разкарат от "Анфийлд" и да не пречат на продажбата на отбора.

Бордът на директорите на "червените" прие офертата на американския консорциум Ню Ингланд Спортс Венчърс (NESV), който е собственик и на бейзболния Бостън Ред Сокс.

Въпреки одобрението на голяма част от клубните шефове, което е достатъчно продажбата на клуба да стане факт, двамата собственици Хикс и Джилет са се обявили "против".

Причината за това е, че двамата ще инкасират огромни загуби, ако отборът наистина бъде продаден на американската групировка, тъй като те ще приберат 300 милиона паунда, а не 500 милиона - колкото искаха.

"Всеки знае, че продажбата ще бъде най-доброто решение за клуба. Надяваме се всичко да отмине възможно най-скоро и да имаме нови собственици. Ние пък от своя страна искаме отново да постигаме добри резултати на терена и да радваме публиката. Хикс и Джилет не трябва да пречат на продажбата", заяви Карагър.

Не може да не се отбележи, че ден преди офертата на американците да бъде приета, Хикс и Джилет се опитаха да направят роката във високите постове на клуба.

Двамата искаха да сменят изпълнителния директор Кристиан Пърслоу и търговския директор Йън Аури, като плановете им бяха техните позиции да бъдат заети от Мак Хикс, син на Том, и Лори МакКътчън, заместник-председател на "Хикс Холдинг", компанията на Хикс.

Целта на тази рокада бе последните двама да провалят сделката, гласувайки "против" продажбата на клуба. В крайна сметка обаче това не стана и мнозинството спечели.

Очаква се в близките няколко дни сделката да бъде одобрена чрез съдебно производство, а Том Хикс и Джордж Джилет да се разкарат най-после от "Анфийлд".

Въпросът за продажбата на клуба ще отиде във Върховния съд още утре, но най-вероятно ще има решение, почти сигурно положително, следващата седмица.

Президентът на "червените" Мартин Браутън от своя страна е сигурен, че клубът може само да спечели от факта, че има нови собственици.

Той дори планира да ги покани да изгледат градското дерби с Евертън през следващата седмица.

"Бих бил изненадан, ако евентуалните нови собственици не дойдат на мача с Евертън. Естествено, че ще ги поканим", коментира Браутън.

"Ръководните органи на Висшата лига са информирани и са в течение какво става в клуба, говоря за продажбата му. Мисля, че всичко ще завърши успешно и това ще бъде едно ново начало за нас", добави той.