Американските собственици на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет за втори път блокираха продажбата на клуба на консорциума Ню Ингланд Спорт Венчърс, въпреки че от Върховния съд на Великобритания вчера дадоха "зелена светлина" сделката да се осъществи, гръмна таблоидът "Сън".

Всички фенове на "червените" очакваха техният любим отбор да има нови собственици късно снощи, но вместо това продажбата на отбора за втори път бе замразена, тъй като настоящите собственици обявиха на спешна среща на Борда на директорите, че съдът в Тексас е издал временна ограничителна заповед, която пречи сделката да бъде финализирана към този момент.

Причината за заповедта е, че сумата, която предлагат от NESV, е много под реалната стойност на Ливърпул.

Освен това, двамата американци ще се опитат да осъдят Кралската банка на Шотландия, към която имат огромни дългове в размер на 280 милиона паунда, които трябва да изплатят до 15-и октомври (утре), за обезщетение от 1 милиард паунда.

Причината за техния иск е "епична измама".

Изслушването на иска на американците е насрочено за 25-и октомври, като се очаква тогава да стане ясна окончателно съдбата на клуба.

Двамата "янки" са изключително недоволни от факта, че ще трябва да загубят стотици милиони паунди, ако се съгласят да продадат клуба на NESV.

Офертата на техните сънародници е в размер на 300 милиона паунда и ако сделката се осъществи, то тогава Хикс и Джилет ще бъдат на загуба от 144 милиона паунда, което ще бъде изключително тежък удар за тях.

В същото време блокирането на сделката дава сериозна преднина на сингапурския бизнесмен Питър Лим, който настоява, че все още има шансове да купи контролния пакет акции на "червените".

Неговият говорител обяви, че милиардерът е предложил 360 милиона паунда за закупуването на клуба, което е с 60 милиона в английска валута повече от това, което предлагат американците от Ню Ингланд Спорт Венчърс.

"Питър следи това, което се случва в Ливърпул, и продължава да проявява интерес да купи клуба", обясни говорителят на сингапурския магнат.

Все още обаче не е ясно какво ще стане, ако клубът не намери нов собственик до утре, тъй като именно 15-и октомври е датата, на която трябва да бъдат погасени 280-те милиона паунда към Кралската Банка на Шотландия, която е и основен кредитор на клуба.

Ако Хикс и Джилет не се разплатят с банката, има сериозна опасност от актива на клуба да бъдат отнети 9 точки.