Отборът на Ливърпул проявява много сериозен интерес към крилото на холандския гранд Аякс Урби Емануелсон, пише в днешния си брой "Де Телеграаф".

24-годишният футболист се представя много силно за амстердамския колос и интересът към него е доста сериозен.

На "Червените" няма да им бъде никак лесно да си осигурят услугите му, тъй като се говори, че и италианският гранд Ювентус също го иска в редиците си.

Договорът на продукта на детско-юношеската школа на амстердамци изтича след по-малко от година и преговорите между двете страни за нов такъв наскоро се провалиха.

Урби иска на всяка цена да пробва да направи кариера извън Холандия и се очаква да бъде продаден през зимата, тъй като в противен случай ще напусне "Амстердам Арена" като свободен агент през лятото.

Освен Юве и Ливърпул, Емануелсон е следен още от отборите на Дженоа, Лацио, Виляреал, Малага, Бенфика, Порто, Хофенхайм, Борусия (Дортмунд), Волфсбург и Хамбургер.

"Има сериозен интерес от доста клубове към Урби, но още не искам да потвърждавам или отричам техните имена", коментира агентът на футболиста.

Междувременно стана ясно, че от Ливърпул са готови да разкарат през зимата тоталната издънка Кристиан Поулсен, който пристигна в клуба през лятото от Ювентус, но тотално разочарова с изявите си.

Новият директор по футболната стратегия на "Червените" Деймиън Комоли не вярва, че скандинавецът има бъдеще на "Анфийлд" и се очаква той да бъде продаден през януари.