Ливърпул постигна първата си победа под ръководството на новия си мениджър Кени Далглиш.

"Червените" надвиха като гости с  класическото 3:0 Уулвърхемптън в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Молиню".

По този начин "Мърсисайдци" си отмъстиха на "Вълците" за срамната домакинска загуба, която допуснаха преди около месец.

Не може да не се отчете невероятната игра на португалския халф Раул Мейрелеш в тази среща. Той изнесе много силен мач и успя да замени успешно наказания Стивън Джерард в редиците на "Червените".

Бившият ас на Порто изработи първото попадение за своя тим, след като намери на много добра позиция Фернандо Торес в 36-ата минута.

В 50-ата минута пък самият Мейрелеш удвои преднината на гостите. И то как - с фантастичен гол от 20-25 метра, със страхотно воле.

В 91-ата минута Фернандо Торес оформи крайния резултат, вкарвайки трети гол за "Мърсисайдци".

След този двубой Ливърпул заема 10-ото място в класирането с актив от 29 точки, докато Уулвс е на 19-ата позиция с 8 точки по-малко.





Двубоят започна с леко превъзходство за домакините от Уулвърхемптън, които натиснаха своя противник през първите няколко минути.


Постепенно обаче момчетата на Кени Далглиш започнаха да се ориентират към обстановката на "Молиню".

В 6-ата минута Дирк Каут направи много добър пробив по крилото и опита да намери Макси в малкото наказателно поле, но топката се спря в ръката на Уард.

Въпреки това обаче реферът не отсъди нарушение за гостите, макар че ясно се видя, че халфът на домакините спря умишлено топката с ръка на сантиметри от наказателното поле.

Две минути по-късно Мартин Кели също направи много добър пробив, но пасът му към Фернандо Торес не бе сполучлив и атаката на "Червените" бе спряна.

Натискът на гостите продължи и в 9-ата минута "Мърсисайдци" създадоха първата реална голова възможност в мача.

В ситуацията Лукас Лейва намери непокрития Кристиан Поулсен на точката за изпълнение на дузпата, но последният не успя да насочи топката във вратата на домакините и да открие резултата.

В следващите минути битката се водеше предимно в средата на терена и не бяха създадени опасности пред двете врати.

Домакините демонстрираха много добра игра в защитен план и не даваха на именития си противник шанс да създаде нещо опасно пред вратата им.

В 22-ата минута пред Фернандо Торес се откри чудесна възможност да открие резултата в мача.

Той получи брилянтен извеждащ пас от Раул Мейрелеш, освободи се от бранител на домакините, и след това стреля, но Хенеси успя да спаси удара му.

Всъщност самият изстрел на Нандо не бе толкова добър и бе насочен право към стража на домакините.

Четири минути по-късно Ненад Милиаш опита директен изстрел от фаул към вратата на Рейна, но ударът му не притежаваше нужната точност и топката излезе в аут.

В следващите минути гостите натиснаха своя противник и в 30-ата минута Фернандо Торес намери отлично с пета Раул Мейрелеш, след което португалският национал отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри встрани вратата на домакините.

Четири минути по-късно се наложи Уейн Хенеси да се намесва при удар на Макси Родригес, който опита късмета си от близо.

В 36-ата минута все пак гостите успяха да материализират превъзходството си в срещата, откривайки резултата.

Раул Мейрелеш намери Фернандо Торес на точката за изпълнение за дузпата, а испанският национал без проблеми реализира, за да изведе своите напред в резултата.

До края на полувремето гостите бяха по-добрият отбор на терена.

В 45-ата минута обаче Ливърпул можеше да получи много студен душ, след като Ненад Милиаш бе много близо да изравни резултата.

Сръбският национал се озова на страхотна позиция за удар, но Пепе Рейна скъси ъгъла и не му позволи да вкара топката във вратата му.

В крайна сметка двата тима излязоха в почивка при резултат 1:0 за Ливърпул.

Второто полувреме започна ударно за домакините, които бяха много близо до гола.

В 46-ата минута Матю Джарвис центрира и Флетчър бе много близо до това да засече топката и да я вкара във вратата на Рейна, но испанецът стигна първи до кълбото и го улови.

Минута по-късно Джарвис отново направо добър пробив и центрира, но този път доста по-разочароващо.

Гостите обаче веднага натиснаха своя противник и в 49-ата минута Дирк Каут можеше да сложи край на спора в този мач.


Холандският нападател излезе сам срещу Хенеси, но стражът успя да спре набега на "лалето' и да предотврати чист гол във вратата си.

Все пак обаче резултатът бе удвоен след феноменален гол на Раул Мейрелеш, който със страхотен изстрел от воле, от 20-25 метра, разпечата Хенеси в 50-ата минута.

Португалецът определено се справя много добре като заместник на Джерард и направи супер мач за "Червените".

В следващите минути домакините наложиха силен натиск над Ливърпул и стигнаха до няколко опасни ситуации, но до гол във вратата на "Червените" така и не се стигна.

В 73-ата минута резултатът вече можеше да бъде класически.

Раул Мейрелеш за пореден път демонстрира страхотната си форма, в която се намира, и изведе влезлия като резерва Жонжо Шелви сам срещу Хенеси, но младокът изпрати топката над вратата.

Пет минути по-късно резервата Адам Хамил  изпусна уникално положение и пропусна да намали резултата. Той не успя да уцели вратата на гостите от 2-3 метра.

Домакините демонстрираха добра игра през второто полувреме, но нямаха късмет пред гола и изпуснаха наистина доста голови ситуации.

В последните 20-ина минути си пролича, че гостите се прибраха твърде много и момчетата на Мик Макарти наистина изиграха много силни минути и стигнаха до доста положения.

В 83-ата минута Стивън Флетчър опита да прониже Рейна с глава, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут.

Две минути по-късно Торес имаше прекрасна възможност да нахлуе в наказателното поле на Уулвс, но Стеармън успя да избие топката от краката му с чудесен шпагат.

По всичко изглеждаше, че срещата ще завърши при резултат 0:2, но в 91-ата минтуа Фернандо Торес оформи класическия резултат в този мач.

Дирк Каут напредна по крилото и навлезе в наказателното поле на домакините, но се подхлъзна и падна на земята. Топката обаче стигна до Фернандо Торес и той от 2-3 метра без проблеми реализира, за да оформи крайното 0;3.

УУЛВС - ЛИВЪРПУЛ 0:3
[0:1] Торес 36'
[0:2] Meйрелеш 50'
[0:3] Торес 91'

УУЛВС: Хенеси, Зубар, Стеармън, Бера, Уард, Джарвис, Хенри, Милиаш, Хънт (72 - Хамил), Дойл, Флетчър

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Кели, Шкъртел, Агер, Джонсън, Каут, Лукас, Поулсен (73 - Шелви), Мейрелеш, Макси (81 - Аурелио), Торес