Ливърпул завърши 1:1 с Уигън в здрав мач от английската Висша лига, игран на стадион "Анфийлд". Извън групата на "мърсисайдци" остана капитанът Стивън Джерард, който лекува контузия.

Резултатът бе открит от Раул Мейрелеш в средата на първото полувреме, но Гохури от гостите изравни 20 минути след началото на втората част.

Така и двата тима загубиха ценни две точки. Ливърпул пропусна възможността да се доближи до Топ 5, а Уигън все още е в люта битка за оцеляване.

Първото добро положение в двубоя се откри за домакините, когато двайсетина минути след началото на двубоя, Дирк Каут стреля извън наказателното поле, но вратаря на гостите Ал Хабси улови.

В 24-тата минута Аурелио центрира отляво, защитник на гостите игра с глава и топката дойде точно за волето на Мейрелеш, който откри резултата, продължавайки със силните си изяви за "червените".

Малко след това Суарес напредна сам отляво и стреля, но ударът му уцели гредата и излезе в аут.

Две минути преди края на първата част Шарл Н'Зогбия от състава на Уигън шутира от пряк свободен удар, но Пепе Рейна нямаше проблеми и улови.

В началото на второто полувреме Родайега от гостите се опита да вкара, след като проби отляво, но защитниците на Ливърпул се справиха и Уигън спечели корнер, от който не последва нищо опасно.

В 52-рата минута Луис Суарес шутира по диагонала, но не намери добре топката и вратарят на гостите не бе затруднен. Малко след това голмайсторът до този момент в мача Раул Мейрелеш даде знак за смяна и на негово място влезе Давид Н’Гог.

В 65-тата минута Стив Гохури от Уигън засече центриране отдясно с върха на обувката си и изравни резултата.

Четвърт час преди края на мача Рейна не разчете излизането си и Родайега от гостите можеше да вкара след центриране, но прати топката над вратата на Ливърпул

В 77-тата минута Луис Суарес се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, отсъдено за фаул срещу самия него, но за втори път в мача уцели гредата.

Малко по-късно Луис Суарес имаше възможност да вкара, но неговия шут мина покрай вратата на Ал Хабси.

В 88-тата минута Фабио Аурелио опита удар с левия крак, но шутът му мина над вратата на Уигън.

Шкъртел имаше шанс за гол в добавеното време, но стреля с глава над вратата, след центриране от корнер.


Ливърпул- Уигън 1:1

1:0 Мейрелеш- 24'
1:1 Гохури- 65’

Ливърпул: Рейна, Кели, Карагър, Шкъртел, Джонсън, Макси, Лукаш, Мейрелеш (Н’Гог- 54), Аурелио, Суарес, Каут (Йованович- 72’)

Уигън: Ал Хабси, Колдуел, Гохури, Алкараз, Фигероа, Моузес (Клевърли- 66’), Уотсън (Макартър- 72’), Диаме, Маккарти, Н'Зогбия, Родайега