Английският гранд Ливърпул вече намери алтернатива на Гари Кейхил в случай, че клубът не успее да привлече централния бранител на Болтън, пише таблоидът "Мирър".

Според информации на изданието, "Мърсисайдци" ще се опитат да уредят младия защитник на ПСЖ Мамаду Сако, ако опитите им да прикоткат английския национал ударят на камък.

Мениджърът на "Червените" Кени Далглиш ясно осъзнава, че няма да му бъде никак лесно да се пребори за подписа на Кейхил.

Причината за това е, че от него се интересуват и богаташите от Манчестър Сити, които са готови да извадят голяма сума за трансфера му, само и само да го привлекат в редиците си.

Алтернативата пред Ливърпул Мамаду Сако иначе прави много силен сезон във френското първенство и с изявите си на терена привлече вниманието на доста от водещите европейски клубове.

Освен това младокът може да играе както като ляв бек, така и като централен бранител, а и струва доста по-евтино от Кейхил.

Кени Далглиш има и други трансферни цели, освен гореспоменатите двама футболисти. Шотландецът ще се опита да привлече през лятото още крилото на Астън Вила Ашли Йънг и младия нападател на Ипсуич Конър Уикъм, който навърши 18 години през миналата седмица.