Една от големите звезди на английския гранд Ливърпул Дирк Каут смята, че отборът може да се бори за титлата от следващия сезон.

Холандският национал се представя много силно за "Мърсисайдци" през настоящата кампания и демонстрира с изявите си на терена, че вече може да бъде причисляван към лидерите на клуба.

Промяната в състава на "Червените" след идването на Кени Далглиш е очевидна и клубът има сериозни шансове да измести Тотнъм от петото място в класирането и по този начин да играе в Европа от следващия сезон.

"През 2009 година бяхме много близо до титлата, но в крайна сметка не успяхме да я спечелим и завършихме на второто място в класирането", припомни Каут, цитиран от "Мирър".

"Мисля, че ако успеем да привлечем още няколко добри попълнения, тогава можем да се конкурираме с отборите, намиращи се в челото на таблицата, за трофея от Висшата лига", добави холандецът.

"В лицата на Анди Каръл и Луис Суарес имаме две наистина топ попълнения. Освен това в отбора ни има и много талантливи млади момчета, които израстват постоянно", каза още той.

"Ние вече показахме, че можем да побеждаваме отбори като Манчестър Юнайтед, Челси и Манчестър Сити, а освен това постигнахме равенство при гостуването си на Арсенал", завърши "лалето".