Бившият национален селекционер на Англия Кевин Кигън направи доста интересно изказване, като заяви, че е по-добър мениджър от Бил Шенкли.

Припомняме, че легендата на Ливърпул Бил Шенкли е бил начело на петкратния европейски клубен шампион в периода 1959-1974, печелейки 3 титли на страната, 1 ФА Къп и 1 Купа на УЕФА.

Именно Бил Шенкли купува Кевин Кигън в своя отбор за 35 000 паунда от Скънторп, през далечната 1971 година.

"Проверих статистиката на Шенкли, аз имам поне 0.5% повече победи от него, а той е велик мениджър. Статистически аз съм по-добър мениджър от него", изцепи се Кигън пред "Гардиън".

В случая със статистическите показатели Кигън има право, защото в цялата си кариера неговите победи са 50.47%, а тези на Шенкли - 49.95%.

Не трябва да се забравя обаче, че Шенкли е водил слабаците Уоркингтън, Карлайсли и Хъдърсфийлд, преди да застане начело на "мърсисайдци".

"Научих много от Шенкли. Той ми казваше, че ако е чистач на пътя, неговата улица е щяла да бъде най-чистата. Взех под внимание тези негови думи", допълва Кигън.

"Всичко, което съм правил е било с ентусиазъм и страст. Никога не гледам назад, не съжалявам за нищо", продължава с философските си мисли Кигън.

"По мое време играчите биха изпушили цигара в тунела преди мач", завършва изказването си бившият мениджър на Нюкасъл и Манчестър Сити.