Мениджърът на английския гранд Ливърпул Кени Далглиш смята, че фактът, че отборът му няма да играе в Европа през новия сезон, може да бъде само предимство за "Червените", тъй като тимът ще съсредоточи усилията си най-вече във Висшата лига.

"Мърсисайдци" участваха в Лига Европа през миналия сезон, но през предстоящата кампания отборът няма да се изявява в евротурнирите, тъй като финишира на 6-ото място в шампионата.

Далглиш, който инвестира наистина доста в своя отбор, откакто се завърна на треньорския пост на "Анфийлд" през януари, смята че Ливърпул може по-лесно да влезе в челната четворка, тъй като отборът ще има по-лека програма, с оглед на факта, че няма да играе в Европа.

"Не сме пропускали участие в Европа от наистина адски много време. Сега обаче това се случи. Надявам се час по-скоро да се завърнем в Шампионската лига", коментира шотландецът.

"Може би обаче за нас е предимство, че няма да играем в евротурнирите през новия сезон, защото програмата ни ще бъде по-лека и футболистите ще получат повече почивка. Това може само да ни помогне да си върнем мястото в челната четворка", добави той.

"Колкото повече мачове спечелим през следващия сезон, толкова по-добре за Ливърпул. Ще направим всичко възможно, за да се представим силно", завърши Крал Кени.