Ливърпул победи Уулвърхемптън с 2:1 на своя стадион „Анфийлд” в мач от шестия кръг на английската Висша лига.

„Мърсисайдци” се оттеглиха на почивката с два гола преднина, благодарение на автогола на Джонсън и чудесното попадение на Луис Суарес. Веднага след подновяването на играта резервата Флетчър намали резултата.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард влезе като резерва десетина минути преди края на мача, като сърцатият футболист игра за първи път с екипа за Ливърпул във Висшата лига след над половингодишна пауза заради контузии.


Срещата започна при много високо темпо на игра, като "вълците" показаха зъби и натиснаха своя съперник. Първите възможности в мача се откриха пред Джейми О'Хара, чийто първи удар бе блокиран, след това вторият му шут бе спасен.

В 11-тата минута Чарли Адам финтира съперник и със силен удар по диагонала изстреля снаряд, който бе отклонен от Роджър Джонсън във вратата на гостите, които се оказаха в ролята на догонващи в резултата.

След това и таранът на "червените" Анди Керъл имаше шанс да отбележи гол, но неговият силен удар с глава бе блокиран от футболист на съперника.

В следващите няколко минути липсваха чистите голови положения, като центриране на Анди Керъл не бе засечено от Луис Суарес, а после опитът на Стивън Хънт да обстрелва вратата на "мърсисайдци" не се увенча с успех.

Десетина минути преди края на полувремето Дейвид Едуардс отправи страховит удар, но защитата на домакините бе на мястото си и на Рейна не му се налагаше да се намесва.

В 38-та минута се стигна до един от най-запомнящите се моменти в срещата. Хосе Енрике отправи невероятен 30-метров пас отляво към Луис Суарес, който чакаше топката на ръба на засадата.

После уругваецът овладя кълбото, на два пъти финтира двама бранители на Уулвърхемптън и с мощен удар с левия крак препарира Хенеси, който нямаше какво друго да направи, освен да извади топката за втори път от мрежата си.

В самия край на първата част двамата нападатели на Ливърпул Анди Керъл и Луис Суарес имаха възможности за отбелязване на гол, но и двамата стрелци не намериха целта.

Статистиката на полувремето показваше, че срещата бе изключително равностойна, въпреки солидния аванс на домакините от два чисти гола. "Уулвс" владееха топката в 51% от игровото време, като "мърсисайдци" имаха с един удар повече от своя съперник, но момчетата на Кени Далглиш бяха извършили и с две нарушения повече.

В началото на втората част гостите започнаха много нахъсани и Джейми О'Хара отправи шут, който бе блокиран.  След това вярната публика на Ливърпул бе попарена, след ранния гол на влезлия като резерва на почивката Стивън Флетчър, който се разписа в 49-тата минута.

"Червените" реагираха като ужилени. Първо страховита тупалка на Луис Суарес бе спасена от Хенеси, след това Анди Керъл с глава срещна гредата на вратата на "вълците", а ударът на Стюърт Даунинг не намери очертанията на съперниковата врата.

Двайсетина минути след подновяването на играта Ливърпул отново можеше да отбележи, но ударът на Джордан Хендерсън бе неточен. След това същото стори и Лукаш, а „мърсисайдци” продължаваха да бъдат по-добрия отбор на терена, но не можеха да материализират своето видимо превъзходство в мача.

Четвърт час преди края на мача Луис Суарес имаше нов шанс за гол, но отново не успя да отправи точен изстрел, с който да застраши вратата на Хенеси.

Натискът на Ливърпул ставаше все по-свиреп, като влезлият като резерва Дирк Каут опита късмета си десет минути преди края на двубоя, но Хенеси бе на мястото си и успя да парира. След това влезлият като резерва в 81-та минута капитан на „червените” Стивън Джерард също имаше шанс да реализира, но ударът му бе неточен.

Ливърпул - Уулвърхемптън  2:1

1:0  Джонсън - 11', автогол
2:0  Суарес - 38'
2:1  Флетчър - 49'


Ливърпул:  Рейна, Карагър, Шкъртел, Хосе Енрике, Кели, Адам, Лукаш, Хендерсън (Каут – 71’), Даунинг, Суарес (Джерард – 81’), Керъл

Уулвърхемптън:  Хенеси, Джонсън, Бера, Уърд, Стиърмън (Дохърти - 46'), Едуардс (Флетчър - 46'), Хенри, Хънт, О'Хара, Джарвис, Дойл