Мениджърът на английския гранд Ливърпул Кени Далглиш остана изключително доволен след победата с 2:0 срещу Евертън в голямото мърсисайдско дерби.

"Червените" не изпитаха кой знае колко сериозни трудности срещу своя градски съперник и успяха да стигнат до успеха в срещата след попадения на Анди Каръл и Луис Суарес.

Не може да не се отбележи обаче, че "Карамелите" останаха с човек по-малко в средата на първото полувреме, след като Джак Родуел бе изгонен от игра с директен червен картон, заради остро влизане в краката с бутоните напред срещу Суарес.

Крал Кени отказа да коментира ситуацията с картона на противниковия футболист, но пък за сметка на това похвали своите играчи за мъжката игра.

"Не видях ситуацията с нарушението на Родуел, така че предпочитам да не коментирам мнението ми, дали червеният картон е заслужен или не, преди да се запозная с нея", каза Далглиш на пресконференцията след мача.

"След като домакините останаха с 10 души на терена, ние се амбицирахме още повече да стигнем до успеха и в крайна сметка успяхме", добави той.

"Понякога е трудно да играеш срещу отбор, който е с по-малко футболисти, защото в подобни ситуации противниковите играчи се амбицират двойно да измъкнат равенството или дори да гонят победата. В нашата ситуация обаче ние сме победители и трябва да се радваме много на този успех", продължи специалистът.

"Мисля, че начинът по който си извоювахме победата говори много за нашия характер. В никакъв случай не ни беше лесно. напротив. Важното обаче е, че спечелихме и взехме ценни три точки, които ще ни придадат допълнително самочувствие", отбеляза крал Кени.

"Въпреки, че нашият противник Евертън със сигурност не е доволен от резултата в тази среща, аз съм сигурен, че Дейвид Мойс и хората около него са доволни от усилията на техния отбор в тази среща, защото домакините също показаха мъжка игра"

"Аз лично съм много щастлив от това, което направиха моите футболисти на терена и от победата, която успяхме да постигнем заедно"

"Колкото до това, дали сме щяли да спечелим или загубим, ако бяхме 11 на 11 на терена, честно да ви кажа не мога да гадая", завърши Далглиш.