Английският шампион Манчестър Юнайтед постигна изключително важна победа над големия враг Ливърпул с 2:1.

Двата отбора се изправиха един срещу друг на "Олд Трафорд", а "Червените дяволи" демонстрираха страхотната си класа.

Уейн Руни реализира и двата гола за отбора на сър Алекс Фъргюсън, като попаденията паднаха в 47-ата и 50-ата минути. Попадението за гостите пък бе на Луис Суарес и падна в 80-ата минута

Българският национал Димитър Бербатов логично остана резерва в срещата, като вместо него в атаката на Юнайтед излязоха Руни и Уелбек.

Преди мача се очакваше Патрис Евра и Луис Суарес да си стиснат ръцете и да се помирят след расисткия скандал, в който уругваецът бе замесен преди известно време. Това обаче така и не стана.

След тази среща Юнайтед окупира първото място, макар и може би временно, с актив от 58 точки, докато Пул заема 7-ата позиция с 39 точки.



Двубоят започна изключително нервно и още във 2-ата минута на Луис Суарес попадна в светлините на прожекторите, след като заради него Патрис Евра и Рио Фърдинанд се сблъскаха много лошо, от което английският национал пострада.  

В следващите минути Манчестър Юнайтед владееше повече топката и опита да наложи натиск над противника.

Уейн Руни можеше да открие резултата в 7-ата минута, след като засече центриране на Валенсия с глава. Рейна обаче успя да улови топката и да предотврати опасността пред своята врата.

В 10-ата минута Глен Джонсън успя да стане автор на най-опасносното положение от началото на мача.

Крайният бранител направи страхотен пробив и навлезе в наказателното поле, след което стреля. Ударът му обаче мина на сантиметри от страничната греда.

Като цяло през следващите няколко минути Юнайтед опитваше натиск над "Мърсисайдци".

Въпреки това обаче домакините така и не успяха да създадат нещо кой знае колко интересно пред противниковата врата.

Изключение прави едно добро положение, което се откри пред Дани Уелбек в 20-ата минута. Английският национал можеше да засече от движение една топка и да я прати във вратата на Рейна, но в крайна сметка не успя да стори това.

В 26-ата минута Уейн Руни отправи удар от дъгата. Топката обаче мина встрани вратата, след като нападателят не успя да намери топката по най-добрия начин.

Пет минути по-късно Пол Скоулс бе на път да открие резултата, но не успя да отправи най-добрия удар с глава след центриране на Райън Гигс.

Рижият халф бе намерен непокрит в малкото наказателно поле и засече топката, но право в ръцете на Пепе Рейна.

В 34-ата минута Уелбек можеше да намери свой съотборник в наказателното поле, но в крайна сметка топката бе изчистена от футболист на противника.

Юнайтед продължи с масирания натиск над противника си и в 36-ата минута Евра можеше да засече центриране на Гигс с глава. Ударът на французина обаче излезе в аут.

До края на полувремето не се стигна нищо интересно и в крайна сметка резултатът се запази на почивката.

В самия край на полувремето Рио Фърдинанд попречи на Луис Суарес да излезе сам срещу Давид Де Хеа, след като му прекрасен начин му изби топката от краката.

Второто полувреме започна страхотно за Манчестър Юнайтед и Уейн Руни откри резултата в 47-ата минута.

След едно изпълнение на ъглов удар, топката стигна до Уейн Руни, който я отклони във вратата на противника с крак.

В ситуацията Глен Джонсън изпусна нападателя, а преди това Стюърт Даунинг отклони леко топката с глава към своя противник.

В 50-ата минута Джей Спеъринг сбърка страхотно в отбраната на Ливърпул, след което топката му бе отнета и в крайна сметка Уейн Руни вкара втори гол в мача.

Валенсия намери чудесно нападателя в наказателното поле, след което английският национал без проблем реализира с удар от близка дистанция, за да удвои преднината на своя тим.

В следващите минути Юнайтед продължи да мачка своя противник в търсенето на трети гол.

Постепенно обаче темпото на игра спадна за няколко минути и на терена не се случи нищо кой знае колко интересно.

В 58-ата минута Руни пропусна фантастична възможност да оформи своя хеттрик.

Нападателят бе открит на супер позиция в наказателното поле от Скоулс, след което обаче ударът му бе крайно разочароващ.

В 60-ата минута Кени Далглиш направи двойна смяна, пускайки в игра Анди Каръл и Крейг Белъми, които влязоха на местата на Джей Спеъринг и Стюърт Даунинг.

Няколко минути по-късно Райън Гигс центрира успоредно на голлинията, но нямаше кой да засече топката.

Ливърпул от своя страна опита да направи нещо съществено през следващите няколко атаки, но късметът не бе с тима.

Виждайки, че очевидно ситуацията трудно ще се подобри, Кени Далглиш пусна в игра и Чарли Адам, който замени Дирк Каут.

В 80-ата минута Луис Суарес намали резултата с доста елементарно попадение. При една фатална грешка на Рио Фърдинанд в собственото му наказателно поле, той стопира едно центриране и позволи на намиращия се на метър от вратата на Де Хеа Суарес да се разпише.

До края на мача не се стигна до повече ппадения и в крайна сметка резултатът се запази. В 91-ата минута Де Хеа спаси вратата си по страхотен начин след фамозно спасяване с върха на пръстите си.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 2:1
1:0 Руни 47'
2:0 Руни 50'
2:1 Суарес 80'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Рафаел, Карик, Валенсия, Гигс, Скоулс, Руни, Уелбек

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Джонсън, Агер, Шкъртел, Енрике, Даунинг, Джерард, Спеъринг (60 - Спеъринг), Хендерсън, Каут, Суарес