Ливърпул премина 5-ия кръг на ФА Къп и се класира за 1/4-финалите на турнира, след като постигна домакинска победа над Брайтън с 6:1.

"Червените" показаха, че през този сезон са един от най-добрите турнирни отбори, след като демонстрираха добра игра и напълно заслужено стигнаха до успеха.

Гостите си вкараха зашеметяващите три автогола, с което помогнаха на своя противник да стигне до победата в мача.

С две попадения в собствената си врата се отчете Лиъм Бридкът, който вкара в 44-ата и 71-ата минути. Люис Дънк също си отбеляза автогол в 74-ата минута.

Останалите попадения за Пул бяха реализиарни от Мартин Шкъртел, Анди Каръл и Луис Суарес съответно в 5-ата, 57-ата и 84-ата минути. За гостите почетният гол бе дело на Луа Луа в 17-ата минута.

За място на 1/2-финалите Пул ще спори срещу коравия отбор на Стоук Сити.


Срещата започна много добре за домакините, които първи откриха резултата още в 5-ата минута.

Мартин Шкъртел успя да засече страхотно центриране от корнер на Стивън Джерард и реализира попадение за своя тим.

Гостуващият отбор обаче изравни в 17-ата минута, след като Казенга Луа Луа реализира.

Всичко стана след едно изпълнение на пряк свободен удар, при което голмайсторът за гостите би топката през стената в долния десен ъгъл.

Постепенно обаче Пул натисна противника си в търсенето на нов гол.

В 25-ата минута Луис Суарес получи хубав пас от Стивън Джерард и опита изстрел от далечна дистанция, но топката излезе в аут.

Две минути по-късно уругваецът можеше да отбележи попадение. Той направи страхотен пробив в наказателното поле и стреля, но Калдерон изчисти топката от голлинията.

Това бе супер възможност за домакините да излязат напред в резултата, в този мач.

"Червените" наложиха силен натиск над противника си в последните няколко минути.

В 31-ата минута Андрю Каръл можеше да изведе отново Пул напред в резултата, но направи сериозен пропуск с глава.

Английският национал бе намерен с хубаво центриране от Стивън Джерард и с глава отклони топката към противниковата врата.

Темпото на игра постепенно се успокои след бурното начало и головите атаки намаляха.

В 43-ата минута голмайсторът за гостите Луа Луа можеше да вкара и втория си гол, след като отправи много тежък удар от малък ъгъл, но Рейна бе на мястото си.

Ливърпул отговори с много силен удар на Хосе Енрике, който Брезован майсторски спаси.

В 44-ата минута обаче Ливърпул най-после успя да реализира. Това стана след автогол на Лиъм Бридкът.

В ситуацията Луис Суарес отправи удар, който Брезован спаси. След това Глен Джонсън опита добавка с глава, но двама бранители на гостите не се намесиха добре и топката рикошира в тялото на Бридкът, който си вкара кълбото в собствената врата.

До края на полувремето не се стигна до повече попадения и в крайна сметка резултатът се запази.

Второто полувреме започна по-добре за домакините, които можеха да стигнат и до трети гол, но Луис Суарес стреля право в ръцете на вратаря в 48-ата минута.

В 52-ата минута домакините стигнаха до нова голова възможност, след като удар на Стивън Джерард рикошира в тялото на Джордан Хендерсън, но топката мина встрани вратата.

Точно две минути по-късно Пул можеше да стигне до нов гол. Стражът на гостите сгреши, но Суарес не успя да се възползва от ситуацията.

Домакините тотално смачкаха опонента си и в 57-ата минута удар на Стюърт Даунинг бе спасен от Брезован.

В същата минута Ливърпул стигна до гола на успокоението, след като Андрю Каръл се разписа.

Нападателят засече много хубав пас на Стюърт Даунинг и от точката за изпълнение на дузпата реализира.

Постепенно темпото на игра леко спадна и домакините поуспокоиха играта си, като в следващите няколко минути не се стигна до попадения.

В 71-ата минута жестока грешка на капитана на гостите Гриър позволи на Стивън Джерард да поеме топката, след което лидерът на домакините отправи удар от малък ъгъл.

Топката рикошира в тялото на Бридкът, който си вкара втори автогол в своята врата. Само три минути по-късно гостите си вкараха шокиращия трети автогол от началото на мача. Този път обаче той бе на Люис Дънк, който необезпокояван удари топката с коляно и я вкара във вратата си.

В 81-ата минута Дирк Каут бе съборен в наказателното поле и Ливърпул получи право да изпълни дузпа, която обаче Луис Суарес изпусна.

Само три минути по-късно Луис Суарес също записа името си сред голмайсторите, разписвайки се с глава след отклонена топка от Андрю Каръл към него.

За капак на всичко в този мач в даденото от съдията продължение чисто гол човек нахлу на терена и се наложи стюардите да се намесят.

ЛИВЪРПУЛ - БРАЙТЪН 6:1
1:0 Шкъртел 5'
1:1 Луа Луа 17'
2:1 Бридкът авт. 44'
3:1 Каръл 57'
4:1 Бридкът авт. 71'
5:1 Дънк 74 авт. 74'
6:1 Суарес 84'

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Карагър, Джонсън, Шкъртел, Енрике, Даунинг (76 - Макси), Джерард (76 - Шелви), Адам, Хендерсън (77 - Каут), Суарес, Каръл

БРАЙТЪН: Брезован, Гриър, Ел-Абд (69 - Макейл-Смит), Калдерон, Луа Луа, Бъкли (46 - Ноун), Наваро, Бридкът, Барнс, Воукс (69 - Висенте)