Полузащитникът на Ливърпул Чарли Адам алармира съотборниците си, че не трябва в никакъв случай да подценяват отбора на Кардиф Сити.

"Мърсисайдци" ще спорят с уелския тим на финала на "Карлинг Къп", като това е страхотна възможност за отбора да сложи край на няколкогодишната суша без спечелен трофей.

Шотландският национал има опит в ключови мачове срещу Кардиф, тъй като през 2010 година той игра за Блекпул в плейофа за влизане във Висшата лига срещу този тим.

В онзи мач Адам вкара невероятен гол от пряк свободен удар от 25 метра и помогна на неговия бивш тим да се класира за Висшата лига.

"Когато аз бях в Блекпул, плейофният двубой бе голямо събитие за клуба, защото бяхме в ролята на аутсайдери. Кардиф от своя страна е добър отбор с добър мениджър. Този тим измина дълъг път", заяви Адам, цитиран от "Скай Спортс".

"Нашият противник на финала за Карлинг Къп игра плейофи за влизане във Висшата лига в продължение на няколко години, но просто нямаше късмет да се класира в английския елит", добави той.

По ирония на съдбата Кардиф е имал шанса да играе повече пъти на "Уембли", отколкото Ливърпул през последните години, след като тимът стигна до финала за ФА Къп през 2008 година.

Неделният финал, който е само след броени дни, пък ще бъде първият такъв за "Червените" от пет години насам.

Адам от своя страна призова за пълна концентрация във финалния сблъсък.

"Ние сме изцяло концентрирани към следващия мач, който е финалът за "Карлинг Къп", отсече шотландецът.