Брендън Роджърс е изправен пред първата си голяма битка като мениджър на Ливърпул.

Според таблоида "Мирър" Манчестър Сити ще се опита да привлече в редиците си бранителя на "Мърсисайдци" и националния отбор на Словакия Мартин Шкъртел.

Той е един от най-стабилните защитници на клуба и за Пул ще бъде голям удар, ако го загуби.

Роберто Манчини проявява много сериозен интерес към бившия футболист на Зенит и държи да укрепи защитния си вал именно с него.

Това от своя страна ще бъде много голям тест за Роджърс и "Мърсисайдци", тъй като всички знаят каква е финансовата мощ на Манчестър Сити.

В момента Шкъртел е на меден месец, след като се ожени през уикенда за своята приятелка. Едва след това ще може да стане ясно бъдещето му.

От Сити обаче подготвят оферта на стойност от 20 милиона паунда за талантливия словашки национал.

Първоначално "Гражданите" имаха намерение да привлекат Тиаго Силва от Милан, но "Росонерите" твърдо отказват да го продадат.

Поради тази причина Манчо бе принуден да се ориентира към Шкъртел и ще отправи в най-скоро време предложение за него.

След четири години на "Анфийлд" около бъдещето на словака започна да се шуми и руският Анжи Махачкала също проявява интерес към него.

И все пак Сити има финансовата мощ да се пребори с всеки един клуб, за да привлече конкретната си цел.

"Червените' се надяват да убедят Шкъртел да подпише нов договор с отбора, за да може спекулациите около бъдещето му да останат в миналото.

Вчера клубът получи много добра новина, след като Дани Агер разкри, че би подписал нов контракт с тима и иска да остане на "Анфийлд".

След това обаче дойдоха и лошите новини, свързани с мераците на Сити към Шкъртел.

Последният направи много силен сезон в защита.

Междувременно пък Алберто Акуилани ще се присъедини към клуба, след като не успя да се разбере с ръководството да скъса договора си.

Акуилани искаше да разтрогне с клуба и да може да си намери отбор като свободен агент.