Новият бранител на Ливърпул Мамаду Сако заяви, че е горд от трансфера си в редиците на настоящия лидер в английската Висша лига, който плати за него 17.2 милиона евро на ПСЖ.

"Постигнах хубави неща в ПСЖ, с които се гордея, така че можех да си тръгна с гордо вдигната глава", сподели 23-годишният френски национал пред вестник "Екип".

"Още от началото на моята кариера моята цел беше да се развивам и да постигам целите си. Взех това решение заради кариерата си."

"Продължавам напред без никакво съжаление. Станах част от един велик клуб с фантастични фенове. Много съм горд, че подписах с Ливърпул."

"В началото на лятото имах разговор с треньора и президента на ПСЖ. Бяха казани някои неща, но няма проблем. Решението да напусна бе мое, никой не ми е показвал вратата."

"Аз не се страхувам от конкуренцията, както се говори. Нима очаквате, че в Ливърпул няма да има конкуренция за моя пост?"

"Защо избрах точно Ливърпул? Защото Висшата лига е най-силното първенство в света. Клубът ми предложи да участвам в проект, който ми хареса най-много."

"Ръководството на клуба знаеше как да ме убеди да подпиша с тях. Кои бяха първите емоции, които изпитах на трибуните? Че съм взел правилното решение."

"Отборът е много добър, феновете са невероятни, макар все още да не разбирам английски език", завърши своя коментар Сако.