Водещият реализатор на Ливърпул в момента Даниел Стъридж счита, че има накъде да се развива, въпреки комплиментите на мениджъра на тима Брендън Роджърс.

Специалистът изрази своята увереност, че неговият възпитаник разполага с необходимия потенциал, за да се превърне в най-добрия нападател в английската Висша лига.

Стъридж обаче остава здраво стъпил на земята, като той не крие, че мисли изцяло за своя клуб и за изявите си с фланелката на петкратния европейски клубен първенец, който започна сезона изключително силно.

"Беше хубаво да го чуя. Винаги е добре, когато чуваш позитивни неща, особено от своя мениджър. Работя колкото се може по-здраво, защото искам да се развия възможно най-добре", сподели Стъридж пред официалния сайт на "мърсисайдци".

"Не лежа на стара слава, мислейки че съм завършен, защото съм наясно, че не съм. Давам най-доброто от себе си, за да съм сигурен, че подобрявам качествата си, с които съм надарен. Няма да спра докато не стигна там, където вярвам че трябва да бъда."

"Амбицията на всеки футболист е да бъде най-добрият на своя пост. Ако си централен защитник, ще искаш да си най-добрият такъв в Англия. Ако си вратар, искаш да бъдеш най-добрият вратар в страната си. Това е целта на всеки един от нас."

"Ако не се стремиш към това, значи имаш грешни цели", продължи острието, признавайки, че неговата основна цел е да дава всичко от себе си за Ливърпул, а не да играе непременно в националния отбор.

"Повече се притеснявам за Ливърпул и това да играя добре за отбора, да печелим мачове и да се борим за трофеи. Това е най-голяма ми амбиция, а не да играя за Англия."

"Последното идва тогава, когато вършиш работа си в клуба по правилния начин. Ако не играя добре за Ливърпул, няма да получа възможността да играя на световното първенство догодина", добави Стъридж.