Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 1:0 на "Олд Трафорд" в най-интересния двубой от турнира за Купата на лигата. Срещата бе доста оспорвана и нямаше да бъде несправедливо, ако "мърсисайдци" в крайна сметка бяха изравнили, въпреки че домакините излязоха с голяма част от резервите си.

Първото полувреме започна с лек домакински натиск, но след четвърт час Ливърпул взе инициативата и натисна сериозно Юнайтед. Стъридж и Суарес обаче пропуснаха от удобни позиции. Особено уругваецът бе доста неубедителен и провали немалко атаки в завършващата им фаза. Юнайтед пък направи няколко добри контри, но и при домакините липсваше последното докосване.

Вторите 45 минути започнаха по мечтан начин за "червените дяволи", които откриха след корнер, след като Чичарито се разписа с крак от въздуха. Играта се откри и пропуски за гостите направиха Хендерсън, Моузес а Суарес удари греда. Горният стълб помогна веднъж и на Ливърпул.




Манчестър Юнайтед започна срещата по-активно и понатисна съперника си.Това можеше да даде резултат, когато в 3-ата минута Нани центрира остро в малкото наказателно поле, но Ернандес не уцели добре топката от въздуха и тя бе избита. В следващите минути Нани и Руни също отправиха удари, които бяха избити в корнер.

Ливърпул имаше възможност да направи нещо интересно в 9-ата минута, но Суарес не внимаваше при едно извеждащо подаване и топката мина през краката му. В следващата атака Кагава отправи диагонален удар към Миньоле, но той бе доста слаб. В 11-ата минута Джерард бе изведен в дясната част на наказателното поле, но пасът му по земя към Суарес не бе точен.

В тези минути играта бе доста интензивна и атаките към двете врати се редяха една след друга. В 18-ата минута, при постепенно нападение за Ливърпул, Моузес напредна отдясно и пасът по земя към Суарес този път беше добър, но уругваецът се засуети и топката му бе отнета.

Две минути по-късно Стъридж бе изведен по-добър начин диагонално към вратата и отправи изстрел, който обаче бе неточен. За това помогна и защитник на Юнайтед, който тичаше рамо до рамо с нападателя и не го остави на спокойствие.

В 22-ата минута Суарес получи от Енрике страхотен пас по въздух в наказателното поле. Топката прехвърли Евънс и се озова в краката на уругваеца, но той си я поведе прекалено дълго, пращайки я в ръцете на Де Хеа. 60 секунди по-късно Стъридж отправи нов удар, но топката му бе дадена пракалено дълга и изпълнението му бе слабо.

Ливърпул бе доста по-активен в тези минути и владееше топката през почти 70% от времето. Юнайтед отговори с нещо по-сериозно едва в 32-ата минута, когато след добра комбинация в наказателното поле, Чичарито можеше да застраши Миньоле, но си пое топката прекалено силно с гърди и тя излезе в аут.

Само минута по-късно Смолинг решително пресече подаване по земя към Стъридж в малкото наказателно поле.След това последваха минути на затишие, а в заключителния етап на полувремето Юнайтед поизравни играта.

Втората част започна вихрено и Юнайтед се възползва от ахилесовата пета на Ливърпул през този сезон - статичните положения. В 46-ата минута "червените дяволи" изпълниха корнер, Стивън Джерард остана под топката и Хавиер Ернандес вкара от въздуха с крак - 1:0.

В 54-ата минута Хендерсън изпусна страхотно положение. При контраатака на Ливърпул, Стъридж и Моузес взаимодействаха добре и последният подаде добре към Хендерсън, който обаче не успя да уцели вратата от 13-14 метра.

В 55-ата минута Суарес напредна към вратата и стреля, но ударът му бе блокиран. 180 секунди по-късно, от идентично положение, уругваецът отново пропусна. В 59-ата минута Юнайтед контраатакува, Нани навлезе в наказателното поле, залъга двама защитници и стреля, но много неточно.

В 64-ата минута Кагава можеше почти да реши мача, когато напредна директно срещу вратата и стреля от 23-24 метра, но топката се отби в напречната греда. Ръката на Миньоле обаче се движеше успоредно на топката и белгиецът може би щеше да избие, ако ударът бе в очертанията.

В 70-ата минута, след изпълнение на ъглов удар, Суарес пое топката с гърди и отправи диагонален удар с левия крак, но топката се спря във външната страна на мрежата. 60 секунди по-късно Моузес стреля с глава от точката за изпълнение на дузпа, но право в Де Хеа. Съвсем скоро и Суарес нацели напречната греда след изпълнение на пряк свободен удар от 25 метра.

В 75-ата минута и Руни изпита рефлекса на Миньоле от свободен удар, но белгиецът бе на мястото си. Секунди по-късно нападателят отправи нов силен удар, но той отново бе избит.

До края на срещата Ливърпул натисна съперника си и изравняването нямаше да бъде незаслужено, но до гол не се стигна и Юнайтед спечели.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 1:0

1:0 Ернандес 46`

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Рафаел, Евънс, Смолинг, Бътнър, Нани (90 - Уелбек), Гигс, Кагава(73 - Карик), Руни, Ернандес (73 - Янузай)

Ливърпул: Миньоле, Туре, Сако, Шкъртел, Енрике, Хендерсън, Лукас (67 - Кели), Джерард, Моузес (Стърлинг), Суарес, Стъридж