Плановете за реконструкция на "Анфийлд" напредват. Градските съветници на Ливърпул трябва да изкупят още малко имоти, които ще бъдат засегнати от новия строеж.

Проектът за 260 милиона паунда, който ще доведе до създаването на 700 работни места и обновяването на домовете на 500 семейства, зависи от срутването на почти 700 къщи.

През годините много от тях са били закупени, но все още остават около 30 имота, които са частна собственост и стопират старта на работата.
 
Следващият петък до членовете на Градския съвет на Ливърпул ще бъде изпратена молба за принудително откупуване на земята. До тези действия обаче ще се стигне само в краен случай, ако преговорите със собствениците на имотите отново попаднат в задънена улица.

Трябва да бъдат бутнати общо 699 къщи, за да стане възможен стартът на проекта. От тях вече 279 са били разрушени или са в процес на разрушаване. Други 346 вече са били поръчани, след като е постигнато съгласие за тяхната покупка. Преговорите с останалите собственици на имоти продължават.