Нападателят на Ливърпул Яго Аспас може да напусне клуба през януарския трансферен прозорец, пише "Дейли Стар".

Испанецът пристигна в клуба през лятото след трансфер от 7 милиона паунда, от Селта Виго. Той стартира силно по време на лятната подготовка и даде заявка за титулярно място.

Към днешна дата обаче Аспас е контузен и няма изгледи да помирише терен във Висшата лига, като оздравее, заради феноменалната форма на Луис Суарес и Даниел Стъридж.

Според последни информации Валенсия има интерес да го привлече в редиците си и "Прилепите" ще се опитат да го вземат под наем до края на сезона през януарския трансферен прозорец. 

Валенсия бе близо да го привлече през лятото, но тогава се стигна до трансфера на Аспас в Ливърпул. Още не е ясно обаче, дали Брендън Роджърс ще склони да се раздели с нападателя.

Междувременно пък специалистът коментира преотстъпения нападател Фабио Борини, който в момента защитава цветовете на Съндърланд. 

Италианецът реализира победния гол при успеха с 2:1 над Нюкасъл и обяви, че има желание да възроди кариерата си на "Анфийлд".

"Фабио е млад играч, но той се контузи, след като пристигна в отбора, което бе наистина жалко. Бе аут за неопределен период от време и това направи нещата трудни за него. Първата година обаче е много трудна за доста футболисти, особено в голям клуб като Ливърпул", заяви Брендън Роджърс пред официалния сайт на "Мърсисайдци".

"Просто чувствах, че той има нужда от мачове и игрова практика. Той има талант и това се видя и при гола му срещу Нюкасъл", добави специалистът, като определи работата на Борини при гола като брилянтна.

"Познавам много добре Борини, но както казах той е млад футболист и трябва да натрупа опит от мачове. Изпратих Фабио под наем, за да играе редовно, защото при нас нямаше как да играе толкова много. Той е млад и талантлив и се надявам да се развива добре през следващия години", завърши мениджърът на Ливърпул.