Бившият полузащитник на Ливърпул Дитмар Хаман също критикува Ашли Йънг след поредната му симулация и го обяви за „по-лош от Луис Суарес“.

Вчера крилото на Манчестър Юнайтед спечели дузпа в мача с Реал Сосиедад, но с това си навлече гнева бивши футболисти и анализатори. Рой Кийн и Рей Уилкинс изригнаха срещу него.

Дори и пропускат на Робин ван Перси от бялата точка не го спаси, след като по-рано през сезона направи нещо подобно и в мача с Кристъл Палас, което накара дори мениджъра Дейвид Мойс да каже, че ще го предупреди да не прави такива неща. Явно обаче думите на шотландеца не са имали ефект.

„Ашли Йънг е много по-лош от Луис Суарес. Това е брутална симулация в опит да спечели дузпа. Аз винаги към защитавал играчите, но случилото се е прекалено. Обикновено футболистите имат мисъл за съхранение, докато в случая Йънг просто чакаше леко до го пипнат, за да падне“ избухна Хаман пред „Токспорт“.

„За съжаление просто смятам, че това е вътре в него и много трудно ще се освободи, тъй като вече стигна твърде далеч. Недопустима е играч на Манчестър Юнайтед да прави подобно нещо в стремежа да се спечели един мач. Бих му казал, че иска иска да играе футбол още години просто трябва да премахне това от играта си“ добави германецът.