Хъл Сити удари Ливърпул с 3:1 и остави Червените на 7 точки от лидера Арсенал. Червените не играха добре и допуснаха грешки в отбрана, които бяха наказани от Тигрите. 

Триумфът бе много важен за новака, който увеличи актива си на 17 точки и се изкачи на 10-о място, на добра дистанция от опасната зона. Мърсисайдци остават с 24. 

Останал задълго без Даниел Стъридж Брендън Роджърс започна с Рахим Стърлинг и Виктор Моузес като помощници на Луис Суарес в предни позиции. 

Червените започнаха по-активно и стигнаха до няколко центрирани, но отбраната на Тигрите се справи и не допусна сериозни проблеми за Алан Макгрегър. 

Хъл отговори с опасен удар на Къртис Дейвис с глава, който обаче мина покрай вратата. Феновете на домакините не спестиха обидите си по адрес на собственика на клуба Асем Алам, който им каза, че „могат да умрат, когато си поискат” след повечето от тях не искат името на отбора да бъде сменено на Хъл Сити Тайгърс. 

Запалянковците обаче избухнаха в 20-ата минута, когато новакът поведе. Гостите не успяха да изнесат добре топката, Джейк Ливърмор размени пасове с Дейвид Мейлър, след което стреля от 25 метра и щастливият рикошет в Мартин Шкърлет му помогна да открие резултата. 

Радостта на домакините обаче не продължи дълго. Червените спечелиха свободен удар в 27-ата минута пред наказателното поле и Стивън Джерард изравни с хубав удар в долния ляв ъгъл. За попадението вина носи и вратаря Макгрегър, тъй като топката бе отправена в ъгъла, който той трябва да пази, а стражът направи крачка встрани очаквайки Джерард да опита да прехвърли стената, след което нямаше как да реагира. 

До почивката обаче нямаше много добри положения, след като домакините се защитаваха солидно и мърсисайдци имаха затруднения с това са стигат до чисти ситуации. 

Удар на Суарес след паузата не затрудни Макгрегър, а Ливърпул така и не успя да стигне до сериозно игрово предимство. Къртис Дейвис отново не намери вратата на Миньоле след изстрел с глава и мачът се развиваше добре за Тигрите. 

Роджърс пусна очаквано Коутиньо и в 71-ата минута бразилецът даде отлична топка от фланга, която бе засечена от Суарес, но Макгрегър успя да блокира отлично изстрела. 

И минута по-късно Хъл отново поведе. Коло Туре не успя да изчита на няколко пъти, въпреки че имаше възможност, Дейвид Мейлър овладя и с удар по диагонала с левия крак преодоля за втори път Симон Миньоле. 

В минутите до края Ливърпул не само че не направи нищо, но и сам гарантира успеха на домакините. В 87-ата минута Хъдълстоун не успя да отправи добър удар, но в опита си да се намеси Мартин Шкъртел отклони с глава топката в собствената си врата. 

Хъл Сити – Ливърпул    3:1
1:0    Ливърмор    20
1:1    Джерард    27
2:1    Мейлър    72
3:1    Шкъртел    87 автогол

Хъл Сити: Макгрегър, Дейвис, Брус, Фигероа, Елмохамади, Ливърмор, Хъдълстоун, Мейлър, Брейди (92 Бойд), Корен (66 Росиниър), Сагбо (90 Греъм)

Ливърпул:  Миньоле, Джонсън, Туре, Шкъртел, Фланаган, Лукас, Джерард, Хендерсън, Стърлинг (66 Коутиньо), Моузес (74 Луис Алберто), Суарес