Ливърпул е започнал преговори за подновяване на договора на Луис Суарес, твърдят днес различни английски медии, сред които и престижната ББС.

Изпълнителният директор на клуба Йън Еър е бил в Испания, където е преговарял с агента на уругваеца - Пере Гуардила, братът на Пеп Гуардиола.

Американските шефове на клуба са одобрили сделката. Според непотвърдена информация се очаква те да изкушат Суарес с грандиозната заплата от 200 000 лири седмично.

Досегашният договор на нападателя е до 2016-та година със заплата от 100 000 лири седмично.

Целта на инициативата е да се пресече в зародиш повторение на трансферните спекулации, които се развиха около Суарес през лятото. Тогава Арсенал отправи две официални оферти за него, а той подаде молба за трансфер.

Въпреки това от Ливърпул го задържаха, макар в края на лятото отношенията между двете страни да бяха много обтегнати. След изтърпяване на наказанието си за ухапването на Бранислав Иванович обаче Суарес се завърна в игра в по-добра форма от всякога. Със 17-те си гола за 11 мача той почти еднолично издърпа Ливърпул към върха. Така всички в клуба отново го обожават.

Притесненията са обаче, че добрата му форма може да предизвика интерес от Реал Мадрид. Ако това стане, отново може да има напрежение, което да се отрази негативно на добрата атмосфера на клуба в момента. Затова и ръководството на Ливърпул се надява подписването на нов договор да сложи точка на това.