Английската Футболна Асоциация ще разследва мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс относно коментарите му за съдията Лий Мейсън.

По този повод централата поиска обяснения от Роджърс. Той бе изключително недоволен от рефера след загубата на неговия отбор с 1:2 от Манчестър Сити. Претенциите на "мърсисайдци" бяха за изключително лошо отсъждане на засада срещу Рахим Стърлинг и неотсъдена дузпа за очевидно дърпане на фланелката на Луис Суарес.

След мача Роджърс постави под въпрос защо е назначен точно Лий Мейсън. Причина за това е, че той е от Болтън, което практически е част от Манчестър.

"Аз говорех открито и честно след мача. Мисля, че ФА и асоциацията на съдиите знаят, че аз съм човек, който подкрепя реферите", коментира Роджърс относно предстоящото разследване на ФА.

"Не съм някой, който плюе съдиите след мачовете. Винаги демонстрирам уважение и изисквам от екипа си също да показва уважение. По терена не преследваме четвъртия съдия".

"Мисля, че те разбират, че когато направя изказвания като тези вчера, очевидно разбира се това е заради емоциите след мача, но беше нещо, за което говорех честно. Каквото решение вземат, това е техен избор".

"Аз трябва да говоря от името на феновете на клуба. Клуб, в който милиони фенове по света са инвестирали емоционално. Като мениджър аз ги представлявам и съм сигурен, че вчера по целия свят те са задавали въпроси относно решенията, които повтарям не бяха никак добри".

"По отношение на географията, не съм поставял под въпрос честността на реферите. По-скоро логиката на решението да се назначи съдия от тази частна света да свири мач в Манчестър. Не мисля, че Майк Дийн от Вирал, е свирил много мачове на Ливърпул през годините".