Ливърпул удари Хъл Сити без проблеми с 2:0 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига, който се игра на стадион „Анфийлд”.

Домакините започнаха леко мудно, но постепепно се разиграха и Даниел Агер откри резултата с глава, близо десетина минути преди почивката.

Веднага след подновяването на играта Луис Суарес заби дежурния си гол през този сезон, изпращайки безмилостен снаряд от пряк свободен удар.

„Мърсисайдци” събраха 39 точки и се изкачиха на четвърто място в таблицата. Хъл Сити е 11-ти, с 23 пункта на сметката си.


В самото начало на срещата липсваха головите положения, макар двубоят да протичаше на много високи обороти. Глен Джонсън опита силен изстрел, който бе блокиран от съперников футболист.

Бяха изминали десетина минути игра, когато Сагбо пробва шут извън наказателното поле на домакините, но кълбото прелетя над вратата, пазена от Симон Миньоле.

В офанзивен план момчетата на Брендън Роджърс трудно намираха пролуки през добре подредената защита на своя опонент, който успяваше да уплътни успешно пространствата в собствената си половина. Луис Суарес опита изненадващ удар, който бе насочен към трибуните.

В 19-тата минута Луис Суарес вкара топката с глава в мрежата на гостите от границата на малкия пеналт, но попадението правилно бе отменено заради засада. Уругваецът бе зад гърба на отбраната при центрирането от фаул на Коутиньо.

В средата на първата част „мърсисайдци” започнаха да налагат волята си. Коутиньо пробва рефлекса на Макгрегър от пряк свободен удар, но стражът на Хъл Сити внимаваше. Малко след това кариоката отправи страховит снаряд, профучал над напречната греда.

Последва великолепна атака на Ливърпул, при която Луис Суарес свали хитро с глава към набралия скорост по лявото крило Рахим Стърлинг. Младокът навлезе в наказателното поле и се опита да промуши топката между краката на Макгрекър, но вратарят спаси, с помощта на бранител, който се вряза зад гърба на Стърлинг в момента на удара.

Върналият се дълбоко в своя половина Луис Суарес изведе Глен Джонсън отдясно с хубаво подаване и бекът центрира остро в наказателното поле. Отново Стърллинг се оказа на точното място, но този път талантът на „червените” не успя да овладее топката и тя се оказа лесна плячка за вратаря на „тигрите”.

В 37-та минута Ливърпул стигна до заслужено откриване на резултата. Филипе Коутиньо центрира от корнер и около точката на дузпата над всички се извиси Даниел Агер, който нанесе безпощаден удар с глава. Макгрегър нямаше добра видимост, тъй като точно пред него на точното място се оказа Джордан Хендерсън.

Малко след това Аспас свали много добре за Хендерсън и пред последния се откри великолепна възможност да удвои аванса на своя тим, но топката мина на сантиметри от лявата греда, след неговия плътен шут в наказателното поле.

В добавеното време на първата част Коутиньо показа завидни умения при овладяването на топката във въздуха след пас на Хендерсън. Бразилецът финтира съперников футболист в пеналта и стреля силно, но покрай лявата греда.

В началото на второто полувреме домакините приеха за кратко играта в своята половина. Рахим Стърлинг навлезе в наказателното поле на гостуващия тим, но топката бе изчистена от краката му.

В 50-тата минута Луис Суарес застана зад топката при пряк свободен удар, на двайсетина метра от голлинията на Хъл Сити. Уругваецът завъртя топката майсторски над стената и я прати в горния ляв ъгъл, без да остави шансове на Макгрекър.

Второто попадение на Ливърпул даде още по-голям ентусиазъм на „червените”. Али Сисоко шутира по диагонала, но кълбото мина покрай дясната греда. Последваха значително по-спокойни минути, в които и двата отбора направиха множество промени. Мениджърът на Хъл Стив Брус дори реши да прибегне до тройна смяна.

Двайсетина минути преди края на редовното време Стивън Джерард пусна към Коутиньо, който заложи на топовен изстрел извън наказателното поле. Топката прелетя на метър над напречната греда. После Макгрегър изби силен шут на Коутиньо.

При една от редките атаки на „тигрите” в мача Ливърмор отправи силен удар от дистанция, но успя да спечели само корнер, от който не се стигна до нищо сериозно пред вратата на Ливърпул. Малко по-късно Елмохамеди би покрай целта.

В 87-та минута Луис Суарес се опита да повтори изпълнението си при втория гол на своя тим в мача, но този път прати топката в трибуните. С оглед благоприятния развой на срещата в лагера на Ливърплу приеха неточния шут с усмивка.

След това Суарес вкара топката на празна врата, но при подаването на Коло Туре към него топката бе излязла извън очертанията на игрището и попадението правилно не бе зачетено.

В добавеното време на срещата Коутиньо осъществи феноменален индивидуален пробив, слаломирайки между петима футболисти на Хъл, тръгвайки от центъра на терена. Макгрегър обаче боксира тупалката на бразилеца в наказателното поле.


Ливърпул – Хъл Сити  2:0

1:0  Даниел Агер – 36’

2:0  Луис Суарес – 50’


Ливърпул: Миньоле, Агер, Шкъртел, Сисоко, Джонсън (Туре – 55’), Лукас, Хендерсън, Стърлинг (Моузес – 76’), Аспас (Джерард – 62’), Коутиньо, Суарес

Хъл:  Макгрегър, Брус, Дейвис, Честър, Елмохамеди, Ливърмор, Хъдълстон, Мейлър (Бойд – 59’), Фигероа, Сагбо (Фрайът – 58’), Корен (Греъм – 58’)