Ливърпул успя да победи тима от Първа лига Олдъм с 2:0 и да се класира за 4-ия кръг на ФА Къп.

Домакините владееха инициативата, но не създадоха много голови положения.

Яго Аспас вкара първия гол за "Мърсисайдци", като той падна в 55-ата минута. В 82-ата минута Таровски си отбеляза автогол и оформи крайния резултат.

Следващият противник на Ливърпул в турнира е победителят от двойката Борнемут и Бъртън.

За състава на гостите в игра се появи сина на Брендън Роджърс - Антон, който влезе на терена в 82-ата минута.

"Мърсисайдци" дадоха жертва в този мач. Дани Агер се контузи десетина минути преди края и се наложи отборът да доиграе мача с 10 души, тъй като Брендън Роджърс бе направил и трите си смени.


Брендън Роджърс направи шест промени за този мач, като Луис Алберто и Яго Аспас получиха шанс за титулярно място, както и Брад Джоунс. Стиви Джи също бе сред титулярите за първи път от началото на декември, докато някои от основните играчи на тима получиха почивка.

Срещата започна активно за домакините, които демонстрираха голямо желание през първите минути.

В 6-ата минута Сисоко центрира опасно в наказателното поле, но нямаше кой да засече топката, а секунди след това и Кели отправи центриране, но отново нямаше кой да играе с кълбото.

Няколко минути след това домакините стигнаха до първото си добро положение. Сисоко напредна с топката и видя Моузес, който комбинира с Алберто, но испанецът от няколко метра опропасти положението и извади топката в аут.

Домакините продължиха да контролират мача, но чистите положения липсваха.

В 22-ата минута Алберто пробва изстрел от далечна дистанция, който при малко повече късмет можеше да стане и гол, но стража на гостите показа класа и се намеси.

Десетина минути след това и Стърлинг опита късмета си, но неговият уадр бе неточен и излезе в аут.

Пет минути преди края на полувремето Хендерсън с изключителен пас видя нахлуващия в наказателното поле Стърлинг, който потърси с пас Моузес, но стражът на гостите разгада намеренията му и се намеси.

В 44-ата минута Джерард и Стърлинг направиха хубава двойна комбинация, но ударът на крилото прелетя над напречната греда.

С оглед на безрезултатната игра на отбора си Брендън Роджърс реагира на почивката и смени Алберто и Моузес, като пусна на техните места Коутиньо и Лейва.

Второто полувреме започна с разбъркване в наказателното поле на Олдъм след изпълнен от Стивън Джерард корнер. Кели в крайна сметка стигна до топката, но не бе особено съобразителен.

В 53-ата минута домакините създадоха най-доброто си положение. Коутиньо центрира страхотно в наказателното поле, а Джерард от много добра позиция игра с глава, но топката не намери очертанията на вратата.

Домакините все пак стигнаха до попадение и откриха резултата в 55-ата минута.

Аспас бе намерен от Стърлинг на добра позиция в наказателното поле и с хубав удар далечния ъгъл успя да вкара топката във вратата на гостите.

Малко след това испанецът нацели и напречната греда след хубав удар с глава.

В 60-ата минута пред домакините отново се създаде чудесна възможност за ново попадение.

Две минути след това пред Стърлинг имаше отлична възможност да стреля, но вместо това той предпочете да потърси Джерард. Капитанът на Ливърпул не успя да играе с топката, но Коутиньо я засече. Ударът на кариоката обаче мина над вратата.

В играта на "Мърсисайдци" се забелязва импулс в минутите след гола. В 63-ата минута Аспас отправи неточен удар, а две минути по-късно опит за удар на Стиви Джи бе блокиран от крака на Весоловски.

В 72-ата минута Стърлинг направи поредния си страхотен пробив, като намери Джерард, но ударът на капитана излезе в аут.

Няколко минути по-късно Петрасо бе на път да вкара много хубав гол, но в последния момент ударът му бе изчистен от Джоунс, който се справи брилянтно. Така домакините се спасиха от изравнително попадение.

В 80-ата минута Агер излезе от терена и Ливърпул остана с 10 души. Датчанинът се контузи, но Роджърс бе направил и трите смени.

Две минути след това Таровски си отбеляза автогол и така домакините стигнаха до удвояване на аванса си. Той отклони удар на Стърлинг в собствената си врата и така уби всякаква интрига в мача. До края нямаше повече голове.

ЛИВЪРПУЛ - ОЛДЪМ 2:0
1:0 Аспас 55'
2:0 Таровски 82' автогол

ЛИВЪРПУЛ: Джоунс, Кели, Туре, Агер, Сисоко, Алберто (46 - Коутиньо), Джерард (77 - Суарес), Моузес (46 - Лейва), Хендерсън, Стърлинг, Аспас

ОЛДЪМ: Оксли, Кусунга, Тарковски, Граундс, Мелър (83 - Роджърс), Руни (61 - Харкинс), Весоловски, Смит, Петрасо, Филскърк, Кларк-Харис (61 - Дейтън)