След като се оказа, че Ливърпул ще трябва да се оправя без Лукас Лейва за около 2 месеца, сега Червените останаха и без още един важен играч.

Мениджърът Брендън Роджърс разкри, че защитникът Глен Джонсън ще отсъства известно време, като по-лошото е, че не може да се каже колко време няма да играе. Бранителят е с проблем в глезена, който го мъчи от още от началото на сезона.

„Глен игра дълго време с контузия и даваше всичко от себе си, въпреки че не бе напълно готов. Проблемът обаче се задълбочи, така че е време да спре. За съжаление не можем да кажем колко време ще му бъде нужно, за да се оправи. Ще следим състоянието му и просто се надяваме да се порави по-бързо“ каза Роджърс.

„Той имаше не само проблем с глезена, но и страдаше от някои други контузии. Това повлия на представянето му и наистина този период бе много труден за него затова решихме, че трябва да получи възможност да се оправи“ добави той.

Мениджърът потвърди, че Лукас ще липсва поне два месеца, като двамата се присъединяват към Мамаду Сако, Хосе Енрике, Джон Фланаган и Даниел Агер, които са с травми. В събота Ливърпул гостува на Борнемут в двубой от 4-ия кръг на ФА Къп, а във вторник приема Евертън в много важен мач от Висшата лига.