Ливърпул продължава напред за купата на Англия, след като победи с 2:0 като гост Борнемут в мач от 4-я кръг на турнира, игран на стадион "Дийн Корт".

"Мърсисайдци" не хвърлиха кой знае колко сили и през голяма част от мача отстъпиха инициативата на съперника. Въпреки това победиха с лекота. Виктор Моузес откри резултата в средата на първото полувреме с удар от границата на наказателното поле, а след почивката Даниел Стъридж удвои след асистенция на Луис Суарес.

Нещата можеха и да са по-различни, ако домакините бяха получили чиста дузпа при резултат 0:1,но съдията замълча. Към края пък Ливърпул можеше да постигне и по-голяма победа, но Стъридж удари греда, а Суарес направи сериозен пропуск.


 

Домакините започнаха мача по-активно. Още в първите секунди те спечелиха корнер и след центрирането Брад Джоунс се блъсна в съотборник и падна на земята, но за негов късмет не последва удар към опразнената мрежа.

В 3-та минута Борнемут организира нелоша атака и след центриране от лявото крило Сърман засече с глава, но неточно покрай вратата.

Ливърпул можеше да има чисто положение за гол след десетина минути игра, когато Джерард изведе Суарес зад защитата в наказателното поле, но съдията отсъди много спорна засада.

В средата на полувремето Суарес спечели пряк свободен удар на удобна позиция точно пред наказателното поле, но Джерард стреля силно над вратата.

Малко след това обаче Ливърпул откри резултата. Виктор Моузес получи въздушен пас на границата на наказателното поле и добре си спря топката. Той бе блокиран от защитник и не изглеждаше да има непосредствена опасност. Моузес обаче отправи малко изненадващ удар по земя и макар да не бе много силен, вратарят не се намеси добре и топката влезе до страничната греда.

В 35-та минута домакините имаха страхотно положение за гол. Пю проби отляво и от аутлинията поднесе назад по земя пред вратата. Там Мартин Шкъртел се подхлъзна и това позволи на Сърман да стреля от само пет метра, но той уцели хвърлили се пред него Коло Туре и след лек рикошет топката мина на сантиметри над напречната греда. След центрирането от получилия се корнер пък Елфик стреля остро с глава и топката мина доста близо до сглобката на гредите.

Ливърпул отвърна с аналогично положение. Суарес изпревари защитник за топката в наказателното поле, след това технично залъга друг и поднесе назад към точката на дузпата, но там непокритият Джордън Хендерсън стреля неточно над вратата.

Второто полувреме започна също както първото - с по-активна игра на домакините. Те често стигаха наказателното поле, но там не бяха достатъчно прецизни и не можеха да стигнат до удар към вратата.

В 57-та минута те обаче трябваше да получат дузпа. След центриране от корнер Мартин Кели хвана откровено с ръка за фланелката отзад Франсис и дълго време я дърпа с всичка сила. Съдията обаче така и не отсъди нарушение.

И само три минути по-късно всичко бе решено след втори гол на Ливърпул. Суарес изведе Стъридж на ръба на засадата зад защитата и останал сам срещу вратаря той не сбърка.

При този резултат гостите заиграха с доста по-голяма лекота и започнаха да организират много опасни контраатаки между вече доста лошо подредената защита на Борнемут.

В 72-та минута Стъридж можеше да вкара нов гол, след като получи с пространство пред себе си. Той видя излезлия да го пресрещне вратар и го прехвърли с параболичен удар, но топката кацна от горната страна на напречната греда.

Отново Стъридж имаше възможност след индивидуална акция, подминавайки няколко защитника в наказателното поле, но след това не можа да нанесе хубав удар.

Подобно на Стъридж и Суарес имаше много добра възможност, изведен зад защитата. Той също пробва да прехвърли вратаря с параболичен удар, но и той бе неточен и прехвърли вратата.

В последната минута домакините можеха да върнат един гол със силен далечен удар на Питман, но Брад Джоунс спаси с една ръка. В допълнителното време и Суарес имаше възможност, стреляйки силно от малък ъгъл, но този път Кемп направи добро спасяване с една ръка.


Борнемут - Ливърпул 0:2

0:1 Моузес 26
0:2 Стъридж 60

Борнемут: Кемп, Франсис, Елфик, Уорд, Даниелс, О'Кейн, Артер (78 Питман), Ричи (73 Фрейзър), Сърман, Пю (73 Ранти), Грабан

Ливърпул: Джоунс, Кели (73 Фланаган), Шкъртел, Туре, Сисоко, Джерард, Хендерсън, Коутиньо (84 Луис Алберто), Моузес (84 Стърлинг), Стъридж, Суарес