Даниел Стъридж се извини за пропуснатата дузпа и за поведението си при смяната си при победата с 4:0 над Евертън.

Нападателят вкара два гола, но след това пропусна дузпа, а веднъж отказа да подаде при чиста ситуация на Луис Суарес. Когато бе заменен от Брендън Роджърс той реагира гневно и двамата размениха думи около тъчлинията.

"Искам да се извиня за реакцията си", коментира след мача Стъридж.

"Просто бях разочарован от пропуснатата дузпа. Провалих себе си и феновете. Искам да се извиня, ако съм обидил някой".

"Не съм реагирал по никакъв начин спрямо мениджъра когато излязох. Просто бях разочарован от това как изпълних дузпата. Но аз не съм важен, важни са момчетата в отбора".

Самият Роджърс също отказа да се задълбочава в проблема. Той разкри, че Стъридж се е извинил и на съотборниците си в съблекалнята. Същевременно той заяви, че смяната му е била единствено тактическа.

"Не беше трудно решение да го извадя. Той вкара два хубави гола и бе изключителен. Но исках да запазя резултата след като бяхме положили толкова усилия. Беше време да направя смяна и да балансирам отбора, затова Даниел излезе".

"Той бе разочарован, но няма проблем. Той се извини на отбора. Винаги казвам на играчите, че трябва да показват уважение към клуба и когато мениджърът вземе решение като това, не е защото някой е играл лошо".

"Понякога е тактическо или заради контузия. Но ти приемаш излизането и сядаш с останалите да догледаш мача. Ако искаш обяснение, чукаш на вратата ми на следващата сутрин и ще получиш честен отговор. Не можеш да показваш неуважение към клуба или феновете. Даниел бе разочарован, защото отчаяно искаше да вкара още един гол".

Същевременно капитанът Стивън Джерард се застъпи за Стъридж и пое вина за получилата се ситуация.

"Аз му казах да изпълни дузпата. Така че трябва да поема вината. Исках той да изпита какво е чувството да вкараш хеттрик срещу Евертън на "Анфийлд". Аз съм го изпитвал и исках и той да го изпита. Жалко е, че той пропусна, но сега ще трябва просто да вкара на Уест Бромич".