Нелепа грешка на Коло Туре лиши Ливърпул от победата срещу Уест Бромич и мачът завърши наравно 1:1. Срещата бе от 24-я кръг на английската Висша Лига и се игра на стадион "Дъ Хоуторнс".

Червените откриха резултата в средата на първото полувреме, когато Луис Суарес асистира и Даниел Стъридж вкара на празна мрежа. След почивката домакините натиснаха, но направиха два пропуска. Луис Суарес пък пропусна чудесна възможност да сложи точка на спора с втори гол.

Така в средата на втората част се стигна до грешката на Туре, който даде грешен пас пред вратата си, Виктор Аничебе пресече топката и вкара.

След този мач Ливърпул остава на 4-то място в класирането на две точки пред петия Евертън. Уест Бромич от своя страна е само на точка над зоната на изпадащите.


В първите минути мачът бе равностоен и сравнително спокоен. Двата отбора бяха предпазливи и липсваха остри атаки. Луис Суарес имаше една добра възможност, когато получи топката пред наказателното поле със само един защитник пред себе си, но малко се забави и накрая бе блокиран. За Уест Бромич Мулумбу отправи удар от десетина метра, но Стивън Джерард го блокира пред вратата.

Точно в средата на полувремето Ливърпул откри резултата. Рахим Стърлинг подаде към Суарес в наказателното поле, но уругваецът изглеждаше напълно блокиран от двама защитници. Въпреки това той успя да копне много технично топката към втората греда, където Стъридж спокойно засече на празна мрежа. При ситуацията имаше леки съмнения за засада, но на повторението се видя, че нападателят е бил на една линия с последния защитник.

След гола мачът продължи по същия начин. Домакините опитваха да осъществят натиск, но в атаките им нямаше никаква острота. Едва три минути преди края на частта пред Уест Бромич се откри добра възможност. Една топка бе изчистена лошо към Гера пред наказателното поле и той веднага нанесе силен диагонален удар, но на сантиметри покрай вратата.

След почивката домакините натиснаха. В самото начало на второто полувреме те спечелиха пряк свободен удар на позиция за центриране. Крис Брънт опита изненадващо да стреля към вратата, но го направи много неточно. Малко след това обаче той за малко да вкара гол, след като получи точно центриране на втората греда и засече от въздуха от само три метра разстояние, но защитник изби пред вратата. След центрирането от получилия се корнер Гарет Макоули засече остро с глава, но Симон Миньоле направи блестящо спасяване с една ръка.

Ливърпул обаче имаше прекрасна възможност да вкара втори гол в 58-та минута. Суарес се пребори на границата на наказателното поле със защитник, след това финтира технично хвърлил се пред него втори бранител и веднага отправи техничен удар, но Фостър спаси с шпагат.  Уест Бромич спечели пряк свободен удар точно пред наказателното поле и този път Крис Брънт стреля силно в очертанията на вратата, но във вратарския ъгъл и Миньоле улови топката.

Точно в средата на второто полувреме нелепа грешка на Коло Туре доведе до изравнителен гол за "Багитата". Защитникът не погледна добре и даде грешен пас пред своето наказателно поле и той бе пресечен от Аничебе, след което нападателят с мигновен удар по земя прати топката неспасяемо за Миньоле до страничната греда.

Брендън Роджърс реагира с двойна смяна и пусна в игра Мартин Кели и Джо Алън на мястото на Фланаган и Коутиньо. И Халфът се отчете с удар от десетина метра, но право в ръцете на вратаря.

В 78-та минута гостите имаха най-добрата си възможност да стигнат до победата. След контраатака Стърлинг изведе Стъридж непокрит в наказателното поле. Той обаче вместо да стреля директно с десния крак прескочи топката, за да си я нагласи на левия и това го забави така, че вратарят Фостър скочи с шпагат и с крак му изби топката.  След получилия се корнер Туре засече с глава, но доста неточно покрай вратата.

До края на мача натискът на Ливърпул отслабна и така мачът завърши наравно.


Уест Бромич - Ливърпул 1:1


0:1 Стъридж 24
1:1 Аничебе 67

Уест Бромич: Фостър, Джоунс, Макоули, Олсон (41 Лугано), Риджуел, Гера, Мулумбу, Якоб, Бераино (64 Аничебе), Видра (76 Доранс), Брънт

Ливърпул: Миньоле, Фланаган (74 Кели), Шкъртел, Туре, Сисоко, Джерард, Хендерсън, Коутиньо (74 Алън), Стърлинг, Суарес, Стъридж