Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призова съотборниците си да не се отчайват от загубата от Арсенал и отпадането за ФА Къп, защото според него Червените са на нивото на най-силните отбори в Англия.

Мърсисайдци опредлено не заслужаваха да загубят на „Емиратс“ в неделя, когато нямаха късмет и с някои съдийски отсъждания. Халфът обаче запазва спокойствие, след като Ливърпул е на 4 точки от първото място във Висшата лига и до края ще приеме претендентите Челси и Манчестър Сити.

„Няма причина за разочарование и униване. Понякога във футбола просто не получаваш това, което заслужаваш и този мач бе пример за това. Трябва да продължим напред и да се вдигнем още в следващия двубой със Суонзи“ заяви Джерард пред „Ливърпул Ехо“.

„С играта, която показваме в момента, можем да се конкурираме с всеки съперник. В атака действаме забележително и създаваме предостатъчно положения, за да печелим мачовете си. Хората правилно ни считат за топ-отбор и затова трябва да покажем характер“ добави той.

„Не трябва да се самосъжаляваме. Големите отбори мислят единствено за бъдещето и се концентрират да се върнат на победния път. Във Висшата лига се справяме мното добре, у дома сме отлични и трябва да спечелим още следващия си мач“ изтъкна Джерард, който все пак се върна и към спорния момент в двубоя с Арсенал.

„Според мен дузпата срещу Суарес, която не бе отсъдена, е категорична. Тя беше дори по-ясна от тази, която получихме. Реферът бе близо и трябваше да свири. Хауърд Уеб сбърка и това ме разочарова. Жалко е, че загубихме, но играта ни бе добра и трябнаше поне да стигнем до преиграване“ каза още той.