Ливърпул обяви приходи от 206.1 милиона лири за изминалата финансова година, отчетена на 31 май 2013.

Това е увеличение от 9 процента спрямо предходния период. Освен това клубът е намалил външните дългове с 29 процента до 45.1 милиона лири.

Така се запазва възходящата тенденция от поемането на Ливърпул от Фенуей груп през 2010-та година.  От тогава дълговете са спаднали с почти 200 милиона лири.

"Тези резултати показват, че финансовата стабилност на клуба продължава да прогресира докато ние продължаваме да трансформираме клуба на терена и извън него", заяви изпълнителният директор Йън Ейър пред официалния сайт на Ливърпул.

"Със сериозната подкрепа на собствениците ние предприехме премерен подход за връщане на финансовата стабилност на този голям клуб, като гарантирахме, че е добре структуриран на терена и извън него".

"През този период привлякохме шест нови футболисти, включително Даниел Стъридж, Филипе Коутиньо и Джо Алън, подновихме договорите на седем играчи, което включва Даниел Агер, Мартин Шкъртел, Мартин Кели, Лукас Лейва и Рахим Стърлинг".

"Добавихме дълбочина и здравина към състава, като продължихме да развиваме млади таланти. В допълнение девет играчи бяха продадени, а осем бяха дадени под наем".

"Тези финансови резултати вече са на почти 18 месеца и продължаваме да правим още по-голям прогрес от времето на отчета".

"Запазваме здрави връзки с основните си спонсори, като наскоро подписахме пет нови партньорства. Продължаваме да инвестираме в дигиталните и ТВ платформи, като наскоро обявихме 9 нови партньорства с телевизии. Има добър напредък и относно предложеното увеличение на "Анфийлд".

"Имайки предвид къде беше Ливърпул само преди няколко години, прогресът, който бе направен от поемането на клуба от Фенуей Груп донесе много нужна стабилност с амбициозна визия, върху която всички са фокусирани".