Голмайсторът на Ливърпул Луис Суарес обяви, че ще остане в отбора дори и тимът да не заеме място в Топ 4 и да успее да се класира за Шампионската лига.

Това изглежда много малко вероятно предвид силното представяне на Червените, които са на втора позиция и са кандидати дори за титлата във Висшата лига.

Миналото лято основния довод на футболиста да си тръгне бе именно неучастието на мърсисайдци в турнира. В крайна сметка обаче той не само че остана и подписа нов контракт до 2017-а, но и в момента е водещ реализатор за сезона с 24 попадения.

В интервю за списание „4-4-2 запитан дали ще остане в отбора дори и Ливърпул да не се класира за Шампионската лига, Суарес каза: „Да, така мисля. Поднових договора си, защото съм много щастлив тук и се наслаждавам на футбола и живота“.

„Да играя в Шампионската лига не е най-важното, все пак предпочитам да не стана голмайстор, но Ливърпул да заеме място в надпреварата. Всеки футболист би искал да бъде в този турнир и ние ще бъдем страшно разочаровани ако не успеем да го постигнем предвид силната си игра“ добави той.

„Това наистина е най-добрият ми сезон досега и се чувствам отлично в отбора. Надямам се, че ще продължа по същия начин и през лятото ще бъда на ниво и на световното първенство. Наслаждавам се на футбола и на това, че съм част от най-силното първенство в света, каквото е Висшата лига. Мразя да губя и победите са моята движеща сила“ споделя още Суарес.