Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард обяви, че победата с 3:0 на „Олд Трафорд“ е показала, че Мърсисайдци са сериозен претендент за титлата.

Халфът реализира 2 дузпи и пропусна още една, а Луис Суарес също се разписа за първата победа на тима като гост на Манчестър Юнайтед от 2009-а.

Триумфът приближи тима на 4 точки от лидера Челси, който има мач повече, а и ще гостува на „Анфийлд“, заедно с друг претендент за титлата – Манчестър Сити.

„Идвал съм много път тук и съм си тръгвал разочарован, защото те са фантастичен отбор. Много е трудно да се играе на този стадион и да доминираме по този начин от началото до края бе прекрасно. Дойдохме да спечелим и го направихме. Наистина фантастичен ден за нас“ заяви Джерард.

„В личен план е страхотно да вкарам два гола. Дойдохме да спечелим и дори сме разочаровани, че не вкарахме още попадения. Продължаваме да мислим само за следващия мач, но определено показахме, че сме претенденти за титлата и ще се борим до края за нея“ добави той.

„Трябва да се отдаде заслуженото на мениджъра, който продължава да бъде много гъвкав във формацията, която играем. В този мач бяхме подредени като диамант в средата и доминирахме в тази зона, а в атака имаме двама от най-добрите нападатели в света, които ще нанесат поражение на съперника“ каза още Джерард.

„Беше странно да получим 2 дузпи и при третия опит не бях убедителен в изпълнението. При първите си два изстрела обаче обаче съм доволен как стрелях. Сега трябва и срещу Кардиф да подходим по същия начин, защото знаем, че няма да бъде лесно“ сподели полузащитникът.