През този сезон Луис Суарес сякаш е напълно различен човек. Няма помен от скандалите, в които се забъркваше, няма ги и тайните груби нарушения, които често извършваше срещу съперниците си.

Вместо това той е фокусиран изцяло върху играта си и е на път да класира Ливърпул в Шампионската Лига, а може би дори и да донесе титлата във Висшата Лига.

Оказва се обаче, че всъщност още през миналия сезон уругваецът далеч не е бил такова чудовище, за каквото бе представен от медиите в Англия.

По-рано днес футболен фен разкри за случка от миналата пролет, когато случайно се е срещнал с Луис Суарес. Тогава той е бил на разходка с чичо си и 7-годишния си братовчед, който страда от синдром на Даун. Те ритали топка в парка Коулдърстоун в Ливърпул, когато изведнъж към тях се присъединил не друг, а самият Суарес.  Нападателят се включил просто защото видял, че момчетата ритат с топка на Ливърпул и явно са фенове.

"Първоначално той притича и взе топката от братовчед ми", обяснява въпросното момче на име Бенджи Бийн в един от популярните форуми Редит.

"Чичо ми не осъзна веднага, че това бепе Суарес и помисли, че това е случаен досадник. Луис общуваше с братовчед ми и дори му позволи да промуши топката между краката му. Да, точно така - седемгодишният ми братовчед промуши топката между краката на Суарес".

"Очевидно, чичо ми бе потресен когато разбра, че това е Суарес и поиска снимка. Сега когато порасне, братовчед ми ще има снимка с един от най-великите играчи на Ливърпул, които са играли на "Анфийлд".

"Така че - благодаря Суарес, какъв човек си! Това беше около драмата с Евра и Иванович и ме накара да вярвам, че той има истински чувства за другите хора".