Логично, с оглед на силното си представяне, Ливърпул обра наградите за месец март. Брендън Роджърс бе избран от мениджър на месецa, а Луис Суарес и Стивън Джерард си поделиха наградата за футболист на месецa.

Toва е втори такъв трофей за наставника на "Мърсисайдци" през този сезон, след като той спечели индивидуалния приз и през август месец, миналата година.

През изминалия месец Ливърпул се справи блестящо, като отборът успя да запише 5 победи в 5 мача и така изпревари в класирането Манчестър Сити и Челси.

"Мърсисайдци" спечелиха класически победи при гостуванията на Саутхямптън и Манчестър Юнайтед с по 3:0, а освен това тимът се отчете, с 6:3 срещу Кардиф, 2:1 срещу Съндърланд и 4:0 срещу Тотнъм.

Стиви Джи и Суарес бяха най-силните футболисти на тима през миналия месец, като капитанът вкара 4 гола, а нападателят се отчете с два гола повече.

"Това не е индивидуално постижение, а отборно. Всички ние имаме принос за победите и доброто представяне", коментира Брендън Роджърс.

"Към момента нашата цел е да сме сигурни, че ще играем в Шампионската лига и тя не се е променила. Все още не сме си гарантирали това", добави той.

"През март месец наистина се представихме прекрасно като отбор и постигнахме някои важни победи. Нашите резултати показват, че в отбора наистина има подобрение", завърши специалистът.