Мениджърът на Ливърпъл Брендън Роджърс отхвърли твърденията на колегата си от Тотнъм Тим Шерууд, че напрежението от битката за титлата ще натежи на "Мърсисайдци".

Този уикенд червените посрещат "Шпорите" в едно от дербитата на кръга. Ливърпул се намира в страхотна серия от 7 поредни победи и вече е само на точка зад лидера Челси.

Същевременно тимът на Роджърс има мачове като домакин на големите съперници от Челси и Манчестър Сити и според мнозина затова е един от претендентите за титлата. И според Шерууд изведнъж напрежението ще окаже влияние върху играчите на "мърсисайдци".

"Ние сме спокойни. Фокусирани сме", категоричен бе Роджърс.

"Нямаше очаквания ние да бъдем там, където сме. Така че определено няма напрежение".

"Предполагам, че по-скоро отбор като Тотнъм преди шампионата гледаше към титлата. Похарчваш 100 милиона - това е отбор, който е съставен да се бори".

"Определено няма натиск върху нас. И мисля, че това се видя през сезона. Играем без страх".

Същевременно Роджърс бе категоричен, че колебливата победа в последния мач срещу Съндърланд през седмицата не показва притеснение в отбора.

"Допуснахме лек гол, което се случи на няколко пъти през сезона. И очевидно това ни направи леко притеснени. Но трябва да похваля играчите, защото показахме, че можем да печелим по различен начин. Към края показахме голяма устойчивост и успяхме да вземем резултата".