Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е уверен, че тимът му може да се справи с напрежението в оставащите мачове до края на сезона и да стигне до мечтаната титла.

Червените постигнаха изключително важна победа над Манчестър Сити с 3:2 и вече са само на 4 успеха от първия си триумф в английския футбол от 1990 година.

„Очакванията към този футболен клуб винаги са високи. Ние искаме да останем там където сме. Бяхме поставени под напрежение във всеки един мач, който играхме, но демонстрирахме страхотен футбол, както и този път, така че можем да се справим с натиска“ заяви северноирландецът.

„Представянето ни в мача бе наистина забележително. Бяхме невероятни. Целият свят видя един отбор с толкова голям дух, но и с много качество. Показахме хакартер, останахме хладнокръвни и стигнахме до така важния победен гол. Имаше и трудни моменти в сблъсъка, но останахме устойчиви и това също е белег, че вървим напред“ добави той.

„На почивката можехме да водим и по-убедителни, защото действахме солидно през първата част. Съперникът обаче има много качествени играчи, показа характер и се върна в мача. Манчестър Сити е страхотен тим и затова тази победа е наистина много ценна. Ние обаче ще правим това, което винаги сме правили, а именно да се концентрираме върху следващия си мач“ каза още Роджърс.