Ливърпул е в готовност да развърже кесията през лятото, за да привлече една от звездите на градския съперник Евертън Рос Баркли.

Според "Дейли Стар" Брендън Роджърс е много голям почитател на 20-годишния халф и "Червените" са готови да атакуват "Карамелите" с умопомрачителна оферта от 38 милиона паунда.

Младият полузащитник се представя на изключително ниво през този сезон с екипа на своя отбор и с оглед на този факт има голяма вероятност през лятото да играе на Мондиала с националния отбор на Англия.

"Червените" обаче ще трябва да се справят с конкуренцията на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси за подписа на младия полузащитник.

Отборът на Роджърс ще се опита да надцака конкуренцията с рекордната оферта. Ако този трансфер се осъществи за тази цифра, тогава Баркли ще счупи рекорда на Анди Каръл за най-скъп трансфер на клуба.

Последният до момента държи рекорда с 35-те милиона паунда, които бяха платени за него на Нюкасъл през 2011 година. В последствие нападателят се оказа тотално разочарование и бе продаден.