Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард настоява, че всички в отбора трябва да погледнат на мача на Норич като на прословутия финал на Шампионската Лига срещу Милан.

През 2005-та година "Мърсисайдци" спечелиха европейското отличие след драматичното 3:3 срещу "Росонерите" в Истанбул. Тогава те показаха страхотен характер, за да изравнят от 0:3.

Сега Джерард иска същия подход, въпреки че следващия съперник на Ливърпул е борещия се за оцеляването във Висшата Лига Норич.

"Трябва да се отнесем към Норич така, както се отнесохме към Милан през 2005 година", заяви Джерард.

"Трябва да забравим какъв цвят са фланелките им и хората, които ги носят и да гледаме на тях като на най-добрите играчи на света".

"Трябва да забравим къде сме и какво сме направили досега. Трябва да се подготвим за Норич все едно е последния мач в нашите кариери".

"Всеки мач ще става по-голям и по-голям, защото се приближаваме към последния мач от сезона. Разбира се, беше ясно, че е голям мач да играем срещу Манчестър Сити на Анфийлд, защото те са в битката за титлата. Но сега Норич се превръща в Манчестър Сити, превръща се в Челси и Манчестър Юнайтед. Толкова голям мач е".

"Това, че записахме 10-та поредна победа не ни носи нищо, освен потупване по рамото. А такива съм получавал много".

"Това, което е важно като футболист е да получиш нещо, което да показва тежката ти работа. Можем да спечелим 13 поредни мача, но ако загубим последния, няма да получим нищо. И никой няма да си спомня".

"Единственото нещо, което хората ще запомнят е ако продължим и спечелим това, което всички искаме".