Френската легенда Зинедин Зидан ще стиска палци Ливърпул да спечели първата си титла на Англия от 24 години заради Стивън Джерард.

Червените са на 4 победи от триумфа, а помощник-треньорът на Реал Мадрид е на мнение, че евентуалният успех би бил венецът в кариерата на Стивън Джерард.

„Той има забележителна кариера, в която спечели много трофеи, но би било много жалко, ако не успее да се зарадва на титлата от Висшата лига. За всичко, което е дал от себе си и постигнал заслужава да стане шампион“ заяви Зидан.

„Не е тайна, че Реал Мадрид и Челси се интересуваха от него, а това са само някои от отборите, които го искаха. Той можеше да играе във всеки тим, който си поиска, но отказа тази възможност. Подобна лоялност трябва да бъде наградена с титла“ добави бившият халф, според когото освен Джерард и един друг играч се откроява в средата на терена в последните години.

„Англия вероятно е създала двамата най-добри полузащитници за последните 20 години в лицето на Джерард и Пол Скоулс. Стивън е напълно завършен халф. Може би не е на нивото отпреди 5-6 години, но лидерските му качества и присъствие на терена са безценни за Ливърпул“ каза още Зидан.