Звездата на Ливърпул Луис Суарес призова феновете на отбора да не заразяват играчите с въодушевлението си от борбата за титлата, за да не ги разконцентрират.

"Мърсисайдци" водят в класирането с две точки пред втория Челси, а след снощното равенство на Манчестър Сити срещу Съндърланд "Гражданите" почти загубиха шансове за трофея.

Така почти всичко ще се реши в директния сблъсък между червените и тъмносините, като домакин е именно Ливърпул. Суарес, който преди сезона искаше просто тимът да се класира в Топ 4, все още запазва хладнокръвие.

"Много е важно да виждаме мениджъра спокоен. Брендън ни дава самочувствие на всички, защото е добър в работата си", коментира Суарес пред официалния сайт на Ливърпул.

"Той вярва в целия състав и когато имаш това доверие от боса, тогава е по-лесно да играеш на максимума си".

"Нормално е феновете да са развълнувани и да дискутират шансовете ни за титлата. Когато излизам да пазарувам или навън със семейството, непрекъснато срещам фенове, които ми го споменават".

"Аз им отговарям да са спокойни и да не се притесняват - ние даваме най-доброто от себе си. За играчите обаче е по-добре, ако не участват в тези приказки".

"Лично аз смятам, че ако не гледам телевизия, не слушам радио и не чета за нас в интернет, е по-добре. Аз знам каква е ситуацията".

"Да спечелим титлата би било много специално, но не можем да мислим все още за това. Няма смисъл да гледаме към другите мачове или какво може да стане след две седмици. За нас винаги е важен само следващия мач".

Досега през сезона Ливърпул има 93 гола в първенството, което е и най-доброто постижение за клуба във Висшата Лига.

"Имаме много креативни играчи в състава, които могат да предоставят страхотни подавания. И очевидно това ни помага. Мениджърът доведе играчи, които се допълват един друг".