Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не се успокоява от издънката на Манчестър Сити срещу Съндърланд, че задачата на тима му да сложи край на 24-годишното проклятие без титла може да бъде успешна.

Напротив, младият специалист обяви, че мачовете срещу застрашени отбори могат да се окажат доста по-трудни за всеки един отбор, особено когато сезонът е към края си.

На хартия задачата на "Червените" изглежда лесна. Те имат четири оставащи мача до края на сезона - готувания на Норич и Кристъл Палас и домакинства на Челси и Нюкасъл. Пред тима предстои визита на "Канарчетата", но Роджърс не крие, че има известни опасения.

"Toва са отбори, който се борят за оставането си в елита, който се борят за живота си и за своите деца, както и за феновете си. Освен това се борят в най-силното първенство в света. Отборите, могат да си мислят, че когато срещат тимове близо до дъното, тогава мачовете им могат да бъдат лесни. В действителност обаче те могат да се окажат и много по-трудни", обяви Роджърс, цитиран от "Мирър".

"За мениджърите всеки един мач е тест, независимо дали противникът е в горната или долната част на класирането. Всеки отбор има качества и всеки отбор може да вкарва голове".

"Това е същността на Висшата лига, това е най-конкурентното първенство във футбола", отбеляза специалистът, който очаква много труден мач срещу "Канарчетата".

"Просто трябва да запазим спокойствие и да се съсредоточим върху това, което искаме да постигнем. Ако погледнете интензивността в работата на отбора ми през миналата седмица, това беше просто феноменално. Всички млади играчи се справят с натиска, а по-опитните им помагат".

"Последните мачове от Висшата лига, бяха предупреждение за всички, че въпреки, че остават четири мача до края на сезона, нищо не е гарантирано. Вижте просто резултатите - това бе голямо послание, което получихме. Трябва просто да си свършим работата", завърши Роджърс, който визираше не само издънката на Манчестър Сити, но и шокиращата победа на Кристъл Палас над конкурента за топ 4 Евертън.