Трима играчи на Ливърпул очаквано попаднаха сред номинираните футболисти за играч на сезона от Асоциацията на професионалните футболисти.

Луис Суарес, Даниел Стъридж и Стивън Джерард оглавяват списъка от шестима футболисти, в който са още Еден Азар от Челси, Яя Туре от Манчестър Сити и може би изненадващо Адам Лалана от Саутхемптън.

Всеки от тях без съмнение заслужава приза, но големия фаворит за отличието обаче е Суарес, който прави невероятен сезон и със своите 29 гола досега е в основата на страхотното представяне на Червените, които докосват мечтаната титла.

Шансовете на капитана Джерард също са високи, като той е втори по коефициент сред букмейкърите. Полузащитникът вече веднъж спечели отличието, което се случи през 2006-а година.

Азар и Стъридж бяха и сред номинираните за най-добър млад футболист на сезона, заедно с Рахим Стърлинг от Ливърпул, Люк Шоу от Саутхемптън, Рос Баркли от Евертън и Аарън Рамзи от Арсенал, въпреки че последният пропусна 3 месеца от кампанията поради контузията.

Победителите ще бъдат обявени на 27 април на специлна гала-вечер в Лондон. Това ще се случи часове след ключовия двубой за титлата между Ливърпул и Челси.