Нападателят на Ливърпул Луис Суарес изрази задоволството си от това, че отборът му си гарантира влизане в Шампионската Лига през следващия сезон.

След победата с 3:2 над Норич "Мърсисайдци" събраха 80 точки и три кръга преди края на шампионата вече са недостижими за четвъртия Арсенал. Така дори и да загуби следващите си три мача, Ливърпул ще завърши най-малко трети и ще влезе директно в групите на Шампионската Лига, без да играе квалификации.

Преди сезона Суарес бе заяви, че целта му е да играе в най-престижния европейски турнир и сега желанието му ще се сбъдне.

"Много важни три точки. Много съм щастлив от големите усилия на всички и от влизането в Шампионската Лига през следващия сезон. YNWA", написа Суарес в Туитър след мача.

"Страхотен мач от целия отбор. Борихме се здраво за тази победа. Сега мислим за следващия мач".

Преди това непосредствено след мача Суарес отказа да коментира пред Скайспортс шансовете на Ливърпул за титлата:

"Във футбола никога не знаеш какво може да стане. Трябва да останем спокойни и да се фокусираме върху следващия мач срещу Челси, който е много важен".

"Радваме се, че имаме шансове за титлата. В началото на сезона целта ни беше място в Топ 4 и това вече е постигнато".

Що се отнася до самия мач срещу Норич, Суарес изрази задоволството си от трудната победа.

"Знаехме, че срещу Норич всеки път е трудно, защото те се борят да не изпаднат и ние знаехме това".

"Третият гол на Стърлинг бе с късмет, но беше много важен.  Те опитаха много положения, но беше важно ние да останем спокойни".

Това бе 13-ти гол на Суарес срещу Норич във всичките му мачове срещу "Канарчетата". Същевременно уругваецът вкара 30-я си гол през сезона, което се случва за първи път в Ливърпул след Йън Ръш през 1987 година.

"Не обръщам внимание срещу кой отбор играя, просто опитвам да помогна на отбора. За мен е важно това, че вкарвам. Но моята цел е просто да помагам на отбора".