Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се надява, че неговият отбор ще създаде напрежение в Ливърпул, което ще доведе до грешка на "Мърсисайдци" в борбата за титлата.

"Гражданите" победиха с 3:1 Уест Бромич в последния мач от кръга и се приближиха на 6 точки от лидера в класирането. Те обаче имат мач по-малко и по-добра голова разлика от Ливърпул.

Така всяка грешка до края на сезона може да се окаже фатална за тима на Брендън Роджърс. Именно на това залага Пелегрини.

"Изиграхме много добри първи 45 минути. Вкарахме три гола и имахме още положения за гол", коментира Пелегрини след мача.

"Може би техният гол ни направи малко нервни. През второто полувреме не бяхме толкова прецизни с топката, но запазихме резултата и това е важното".

"В битката за титлата ситуацията за нас е същата както и преди мача, макар сега да имаме три точки повече. Ако Ливърпул спечели своите три мача и запише 14 поредни победи, те ще са шампиони. Но нашата работа е да спечелим мачовете си и Ливърпул ще усети напрежение. Винаги е трудно на края на сезона и ние трябва да си свършим работата".

Що се отнася до Агуеро Пелегрини не спести похвали за звездата си, който отново вкара страхотен гол.

"Кун е топ играч, той прави разликата. Затова да играем тази година без него за 12 или 14 мача беше много голямо предимство за съперниците".

"Смених го не защото той има проблем. Мислехме, че 60-70 минути с неговия стил на игра - той винаги тича, искахме да му дадем повече минути, но в този момент не пълни 90 минути".