Луис Суарес продължава все по-категорично да доказва, че не е злодеят, за какъвто го представяха до миналия сезон медиите в Англия, а точно обратното.

Уругваецът изказа специална почит към млад футболист от Уругвай, който е починал от сърдечен удар докато играел футбол.

18-годишният Нахуел Табаре Суарес бил голям фен на Ливърпул и естествено - на сънародника си Луис Суарес. Той бил роден в същия град, в който е роден и Луис Суарес - Салто.

На 21 април обаче той получил сърдечен удар, докато играел футбол в Торонто, Канада.  Приятели на Нахуел решили да подкрепят семейството му, като накарат самият Луис Суарес да окаже почит на своя фен.

Те започнали специална кампания в Туитър, като целта била информацията да бъде препредавана от всички, докато накрая стигне до Луис Суарес. И нападателят на Ливърпул не ги остави да чакат дълго и веднага се отзова.

"Всичката ми любов и съчувствие към семейството на Нахуел. Много тъжна новина. Почивай в мир. YNWANahuelSuarez", написа в Туитър Луис Суарес.

Това не е първия случай, в който той действа спонтанно като съвсем земен човек. Наскоро случаен фен разкри как миналата година Луис Суарес се е спрял в парка, за да порита футбол с момче, страдащо от синдром  на Даун.