Защитникът на Ливърпул Мамаду Сако разкри, че обича да тренира по малко по-необичаен начин през седмицата.

Оказва се, че той е фен на бокса и го използва както за допълнителна тренировка, така и като средство за справяне с напрежението.

24-годишният французин дойде през лятото от ПСЖ с трансфер за 15 милиона лири. Постепенно той се утвърди като титулярен защитник на мястото на Даниел Агер и физическото му присъствие помага много за доброто представяне.

"Аз съм човек, който обича физическата работа извън ежедневните тренировки", разкри Сако пред официалния сайт на Ливърпул.

"Харесва ми боксът като спор и да, обичам да провеждам боксови тренировки като разнообразие на кардио тренировките ми. Но да поясня, не участвам в истински боеве".

"Знам, че работата ми е футболът и искам да бъда във форма за него. Това просто ми позволява да тренирам по малко по-различен начин".

"Може да се каже, че обичам да изпускам парата върху боксовата круша. Наистина оценявам бокса като спорт и обичам да тренирам веднъж или два пъти седмично с треньора ми. Това е допълнителен плюс за мен".

"Това ми помага да се подготвям за мачовете. Помага ми да съм физически още по-силен. Това е част от невидимата работа, която ми помага на индивидуално равнище".